Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Унікальна навчальна програма "Кроки для керівників 2021"

Дата: 23.04.2021 14:10
Кількість переглядів: 635

Пулинська селищна територіальна громада в особі селищного голови Гаврилюка Олександра Станіславовича висловлює щиру подяку організаторам унікальної навчальної програми «Кроки для керівників 2021. Онлайн версія» від  «U-LEAD з Європою» за можливість взяти участь у такому цікавому та надзвичайно корисному заході.

Участь у вищезазначеній програмі, яка проходила протягом семи тижнів у формі вебінарів та практикумів, дала змогу отримати стратегічну орієнтацію у важливих для місцевого самоврядування темах, а також налагодити співпрацю з колегами з різних куточків України.

Онлайн – семінари, які проходили за 12-ма темами та були згруповані у три кластери (становлення ефективної та спроможної ОТГ; надання високоякісних муніципальних послуг; сприяння сталому місцевому розвитку), були корисними при виконанні практичних та прикладних завдань при розборі кейсів та конкретних ситуацій на інтерактивних воркшопах.

Черговий раз переконуємось у тому, що навчання від «U-LEAD з Європою» – завжди цікаво, креативно та пізнавально.

Пулинська селищна територіальна громада була утворена в 2017 році. Рік тому селищною радою за підтримки програми «U-LEAD з Європою» була напрацьована та затверджена Стратегія розвитку селищної територіальної громади до 2027 року. У зв’язку з приєднанням Мартинівської ОТГ, до складу Пулинської ТГ увійшли чотири старостинські округи (Бабичівський, В’юнківський, Мартинівський, Новозаводський), тому існує необхідність Стратегію розвитку громади оновити та доопрацювати з урахуванням думки жителів населених пунктів вищезазначених округів.

Важливим та пріоритетним напрямком розвитку Пулинської селищної територільної громади на сьогодні є розробка просторового планування території громади. Просторове планування тісно пов’язане зі стратегічним плануванням – Стратегією розвитку громади. Схема просторового планування території громади – це інструмент розумного управління. Завдяки застосуванню геопросторових даних є можливість оперативно приймати рішення щодо забезпечення життєдіяльності громади в будь-якій сфері. Крім того, просторове планування дозволяє означити ці території, нанести на карту і затвердити офіційно ці матеріали, щоб потім не можна було використати ці території не за призначенням.

Просторове планування - це напрямок, що поєднує та впливає на всі сфери діяльності громад. Саме тому Пулинська громада спільно з Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування ULEAD з Європою / ULEAD with Europe поглиблено та детально пропрацювали напрямки освіти, медицини, туризму та "можливих інвестицій".

Всі рішення закріплені на картографічних матеріалах - це наглядно, зрозуміло, ефективно.

Оскільки реформа децентралізації зумовила отримання органами місцевого самоврядування нових повноважень та великих масивів земель, важливим для нашої громади є адміністрування земельних ресурсів, проведення земельного аудиту, тому що від цього залежить наповнення бюджету, співпраця з місцевим бізнесом, а також розвиток громади в цілому.

Одним з основних завдань органів місцевої влади – є надання якісних адміністративних послуг громадянам, а новий ЦНАП у Пулинах, що розпочав роботу 3 лютого 2021 року – яскравий приклад, коли всі питання вирішуються на місці максимально швидко, оперативно, доступно, прозоро. Інституційне створення ЦНАП, відкриття закладу, оснащення центру та ВРМ меблями, сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням стало можливим за підтримки Програми U-LEAD та завдяки участі Пулинської територіальної громади в 4 раунді Фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». Також Пулинська громада отримала сучасний програмний комплекс автоматизації роботи ЦНАП «Вулик», розроблений проєктом EGOV4UKRAINE, що реалізується в рамках Програми «U-LEAD з Європою». Закупівля всього необхідного обладнання та техніки була здійснена представниками Програми U-LEAD, на що ними було витрачено 673 тисячі гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь