Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Сучасний ЦНАП у Пулинській громаді. Історія успіху.

Дата: 01.04.2021 17:44
Кількість переглядів: 978

З метою розширення спектру адміністративних послуг, створення сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку, самореалізації, захисту прав громадян та з метою надання населенню Пулинської територіальної громади високоякісних і доступних адміністративних, соціальних та інших послуг, 3 лютого 2021 року в Пулинській ТГ відбулося відкриття сучасного ЦНАП та через віддаленість сіл від адміністративного центру громади, відкрито три віддалених робочих місця у селах Пулино-Гута, Кошелівка та Ялинівка.

Інституційне створення ЦНАП, відкриття закладу, оснащення центру та ВРМ меблями, сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням стало можливим за підтримки Програми U-LEAD та завдяки участі Пулинської територіальної громади в 4 раунді Фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». Також Пулинська громада отримала сучасний програмний комплекс автоматизації роботи ЦНАП «Вулик», розроблений проектом EGOV4UKRAINE, що реалізується в рамках Програми «U-LEAD з Європою». Закупівля всього необхідного обладнання та техніки була здійснена представниками Програми U-LEAD, на що ними було витрачено 673 тисячі гривень.

В приміщенні, де відкрився ЦНАП, за кошти громади та переважно силами її працівників зроблено капітальний ремонт та налагоджено безперебійне забезпечення інтернетом, на що було витрачено 200 тисяч гривень.

Для якісного надання адміністративних послуг, в рамках Програми «U-LEAD з Європою», працівники центру та ВРМ пройшли навчання за 5-модульною системою щодо особливостей надання певних груп адміністративних послуг, роботи з клієнтами, ділової етики та інших важливих тем, з якими щодня стикається персонал належного ЦНАП, завдяки чому, в центральному офісі забезпечується надання 178 адміністративних послуг з питань: реєстрації нерухомості, реєстрації місця проживання, видачі документів дозвільного характеру, послуги структурних підрозділів Пулинської селищної ради, місцеві послуги (земельні, житлові тощо), а також послуги Держгеокадастру України, Державної міграційної служби України, Управління праці та соціального захисту населення. 56 послуг надаються у віддалених робочих місцях в селах Пулино-Гута, Кошелівка та Ялинівка.

Завдяки створенню Центру більше 13 тисяч жителів громади отримали якісний доступ до адміністративних послуг. Робота в ЦНАП організована у форматі «відкритого простору», приміщення центру є модернізованим, створеним за європейськими стандартами та складає 200,86 м2, яке зоноване відповідно до вимог законодавства. В приміщенні обладнано 9 робочих місць для фахівців, в зоні прийому та очікування розташовано рецепцію та стіл для відвідувачів з можливістю скористатися комп'ютером з доступом до мережі Інтернет. Сучасне обладнання, необхідні умови для осіб з інвалідністю, обладнання пандусами, а для батьків з дітьми – сповивальний столик та дитячий куточок — все це створено для задоволення потреб мешканців нашої громади та для отримання необхідних їм послуг у комфортному приміщенні, швидко та якісно. 

В найближчий час в приміщенні ЦНАПу заплановано встановлення терміналу самообслуговування для здійснення оплати адміністративних послуг.

Одним з основних завдань органів місцевої влади – є надання якісних адміністративних послуг громадянам, а новий ЦНАП у Пулинах – яскравий приклад, коли всі питання вирішуються на місці максимально швидко, оперативно, доступно, прозоро. Тому, підсумовуючи все вище викладене, керівництво Пулинської громади хоче щиро подякувати міжнародним партнерам за співпрацю, бо саме завдяки їх підтримці та вкладу в розвиток нашої громади, завдяки спільному ЦНАП та трьом віддаленим робочим місцям, адміністративні послуги стали доступнішими, ближчими до мешканців громади та наші жителі можуть їх отримувати у сучасному та якісному форматі. Ми впевнені, що наша громада продемонструє чудові результати і ми, продовжуючи плідну співпрацю з міжнародними партнерами, зможемо ділитися напрацьованим досвідом з іншими громадами.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь