Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«U-LEAD з Європою» проводить навчання голів громад з питань місцевого самоврядування

Дата: 31.03.2021 14:26
Кількість переглядів: 696

Протягом грудня 2020 року – січня 2021 року тривав відбір серед голів громад для проходження навчання за унікальною програмою “Кроки для керівників 2021. Онлайн версія” від “ U-LEAD з Європою”.

Як зазначають організатори навчання, керівництво органів місцевого самоврядування щодня змінює життя своїх громад. Лідери громад визначають напрямок розвитку та приймають ключові рішення, при цьому зіштовхуються із щоденними викликами. Постійно змінюючи свою громаду, важливо і самим встигати за змінами, добре орієнтуватись у новому, бути в контакті з експертами та колегами з інших громад.

Тому, для допомоги керівництву громад у цьому, за результатами відбору до участі у вищезазначеній програмі було відібрано 150 міських, селищних, сільських голів, які протягом березня – квітня 2021 року беруть участь у семитижневому інтенсиві з вебінарів та практикумів, впровадження якого  розпочалося 1 березня 2021 року та проходять  виключно онлайн. Серед учасників навчання – Пулинський селищний голова Гаврилюк Олександр Станіславович.

Відібрані для участі голови громад мають змогу отримати стратегічну орієнтацію у важливих для місцевого самоврядування темах, а також налагодити співпрацю з колегами та спільно зі своєю командою матимуть змогу підготувати проєкт, який, у разі успішного відбору, отримає фінансування на впровадження.

Підтримка надається за 12-ма темами, згрупованими у три кластери, а саме:

  • становлення ефективної та спроможної ТГ (стратегічне лідерство та управління; управління людськими ресурсами; місцеві фінанси; комунікація та взаємодія з громадянами та представниками влади);
  • надання високоякісних муніципальних послуг (освіта; охорона здоров’я; соціальні послуги);
  • сприяння сталому місцевому розвитку (громада, дружня до бізнесу; сільський розвиток; просторове планування та управління природними ресурсами; громадська інфраструктура).

Крім того, заплановано проведення 4 – ох інтерактивних воркшопів, 2 з яких вже відбулися. Для виконання практичних та прикладних завдань при розборі кейсів та практичних ситуації, голови громад були поділені на групи по 15 осіб. Воркшопи є інтерактивними і вимагають активної взаємодії між учасниками групи. Гаврилюка Олександра Станіславовича було двічі обрано спікером для презентації результатів роботи групи.

Відповідно до умов проведення програми, брати активну участь у роботі під час воркшопів надважливо, адже саме практична робота допоможе підготувати проєкт та позмагатися за шанс отримати підтримку від “ U-LEAD з Європою”.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь