Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Змінюється клінічна картина проявів ускладнень коронавірусної інфекції, збільшилася кількість хворих

Дата: 01.03.2021 12:43
Кількість переглядів: 573

У Житомирській області відмічають зміну клінічної картини хворих на коронавірус і назвали лікарні, де зайняті понад 50% ліжок. Фото без опису

Про це 1 березня йшла мова на щотижневому брифінгу в Житомирській облдержадміністрації.

Зокрема медики наразі спостерігають зміну клінічної картини захворюваності на коронавірус: якщо раніше найчастішими ускладненнями були важкі пневмонії, то зараз у хворих на коронавірус частіше проявляються інсульти, інфаркти та тромбоемболії легеневої артерії.

«Дійсно змінилася клінічна картина проявів ускладнень коронавірусної інфекції. Останнім часом фіксуємо велику кількість гострих інфарктів, інсультів, а також тромбоемболії легеневої артерії, дрібних артерій. Раніше основним ускладненням під час першої і другої хвилі були важкі пневмонії, які не піддавались лікуванню», - розповів начальник відділу департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський.

«На сьогодні маємо завантаженість ліжок по Житомирській області – майже 36%. Ситуація повністю контрольована. Ми змінюємо маршрути, разом з тим понад 50% заповненості ліжок наразі маємо у Новограді-Волинському, Бердичеві, Малині, Андрушівці, Чуднові, Баранівці, Житомирській райлікарні в Станишівці й в Лікарні №1 м Житомира. На сьогоднішній день ми розвантажили Новоград-Волинську лікарню, де заповнюваність ліжок доходила до 97% …», - розповів Віталій Бунечко.

1 березня на брифінгу в ОДА Віталій Бунечко заявив, що через збільшення кількості хворих на коронавірус вся Житомирська область опиниться у червоній зоні і будуть діяти такі ж обмеження, як і під час зимового локдауну.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь