Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Роз’яснення Пулинської селищної ради щодо проведення повірки квартирних лічильників обліку холодної води

Дата: 26.02.2021 11:18
Кількість переглядів: 632

Протягом 3-х днів до Пулинської селищної ради, у телефонному режимі, звернулося 6 мешканців Пулин стосовно вимоги КБП «Пулинський водоканал» щодо перевірки або заміни лічильника холодної води. 

Пулинська селищна рада повідомляє:

Всі засоби обліку води повинні своєчасно, з урахуванням установлених міжповірочних інтервалів, проходити повірку.

Для усіх лічильників води установлено міжповірочний інтервал 4 роки (наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13.10.2016 № 1747«Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями», зареєстрований у Мін’юсті 01.11.2016 за № 1417/29547).

До прийняття Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (далі – Закон про комерційний облік), який набрав чинності 02.08.2017, частиною четвертою статті 17 Закону про метрологію було передбачено, що періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки, що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

З набранням чинності Закону про комерційний облік змінено підходи до обліку комунальних послуг, а також встановлення та обслуговування засобів обліку води та теплової енергії (як квартирних, так і будинкових).

Зокрема, Законом про комерційний облік було внесено зміни до статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»  та виключено вимогу щодо здійснення періодичної повірки, обслуговування та ремонту засобів вимірювальної техніки, що є власністю фізичних осіб, за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з тепло- і водопостачання.

Разом з тим, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, органам місцевого самоврядування було доручено протягом трьох місяців з дня опублікування Закону про комерційний облік забезпечити перегляд тарифів на теплову енергію, послуг з централізованого водопостачання, постачання гарячої та холодної води для суб’єктів природних монополій та суб’єктів, що провадять діяльність на суміжних ринках, в частині виключення зі складових відповідних тарифів витрат на встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного та розподільного обліку теплової енергії та води.

  Відтак, з грудня 2017 повірка засобів обліку води, які знаходяться у власності фізичних осіб, здійснюється за кошти споживачів.

На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690 затверджено Правила надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і Типові договори про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Згідно з пунктом 32 Правил плата за абонентське обслуговування сплачується споживачем виконавцеві в порядку та розмірах, визначених індивідуальним договором. Такі договори мають бути укладені між споживачами та виконавцями комунальних послуг протягом одного року з дати введення в дію Закону про комунальні послуги.

Додатково надаємо інформацію про послуги КБП «Пулинський водоканал» Пулинської селищної ради:

1). заміна водяного лічильника без  лічильника (лічильник надає абонент) для населення складає  163.50 грн.

2). заміна водяного лічильника (з лічильником) КБП «Пулинський водоканал» Пулинської селищної ради для населення складає  624,30 грн.

3).послуги по обпломбуванню лічильника   складає 89,66 грн.

 

Джерело:  https://vodokanal.sumy.ua/rozyasnennya-derzhprodspozhyvsluzhby-shhodo-provedennya-povirky-kvartyrnyh-lichylnykiv-obliku-holodnoyi-vody/

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь