Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Правила благоустрою на території Пулинської селищної ради

Дата: 22.02.2021 14:25
Кількість переглядів: 511

Затверджені рішенням 5 сесії 7 скликання від 22.02.2018 року № 139

4.2. Громадяни у сфері благоустрою натериторії селищної ради зобов’язані:

4.2.1.Дотримуватись вимог Правил благоустрою території.

4.2.2. При будівництві приватних будинків дотримуватись вимог державних будівельних і санітарних норм, озеленювати та упорядковувати земельні ділянки за рахунок власних коштів відповідно до затверджених проектів. Встановлювати в населених пунктах на фасадах будників покажчики встановленого зразка з найменуванням вулиці, площі або провулка та номера будинку.

4.2.3Утримувати в належному стані закріплені в установленому порядку за ними території, прилеглі до території садиби тротуари, зелені зони, проїздну частину вулиці в межах 0,5 метрів від бордюрного каменю. (ст. 152 КАПУ).

4.2.12. В період снігопаду та ожеледі забезпечувати очищення від снігу, льоду і посипання протиожеледними матеріалами, дозволеними до використання, прилеглі та закріплені за ними території.(ст. 152 КАПУ).

 

4.3 Підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці у сфері благоустрою території селищної ради зобов’язані:

4.3.1. Утримувати в належному стані та у відповідності до даних Правил, будівлі, території та підземні комунікації, які перебувають у їх власності, користуванні й на умовах договору оренди, а також здійснювати прибирання на території по периметру на відстані 25 метрів від об’єкту (паркан, стіна будівлі, гаражний кооператив, стіна малої архітектурної форми тощо). (ЗУ «Про благоустрій населених пунктів»).

4.3.7.Встановлювати в населених пунктах на фасадах будників покажчики встановленого зразка з найменуванням вулиці, площі, набережної або провулка та номера будинку. Під арками воріт, у вестибюлях або біля входу до під’їзду вивішувати покажчики з адресами і телефонами житлово-експлуатаційної організації, невідкладної медичної допомоги, відділу поліції, пожежної охорони, прізвищами депутатів селищної ради відповідного виборчого округу

4.3.10. Щоденно прибирати прилеглу територію (до 8-00 години) від сміття і листя та не допускати їх спалювання,а вивозити на відведенні для цього ділянки або полігон твердих побутових відходів. Водовідвідні канави, труби очищаються по мірі необхідності, але не менше одного разу на рік. (ст. 152 КАПУ);

4.3.17. Забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду (ст. 14 КАПУ), дотримуючись таких правил:

1) роботи по очистці від снігу та льоду розпочинати з настанням снігопаду;

2) від снігу та льоду в першу чергу очищати тротуари, дороги до під’їздів житлових будинків, місць зупинок пасажирського транспорту, люки водопровідних і каналізаційних колодязів. Забезпечити своєчасне посипання протиожеледними матеріалами доріг, тротуарів, пішохідних доріжок (ст. 152 КАПУ).

3) в період ожеледиці тротуари, переходи через вулиці, місця зупинок пасажирського транспорту, спуски, підйоми посипати фракційними та іншими протиожеледними матеріалами. Посипати кухонною сіллю сніг та лід на тротуарах заборонено;

4) регулярно, з додержанням правил безпеки, проводити очистку дахів від снігу та льодових бурульок з встановленням огорож чи сигнальних стрічок (ст. 152 КАПУ).

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь