Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Новоград-Волинський міжрайонний відділ ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України» повідомляє

Дата: 22.02.2021 09:50
Кількість переглядів: 372

У зв’язку зі значними атмосферними опадами, таненням снігу та ймовірним виникненням підтоплень територій, джерел централізованого та децентралізованого водопостачання та інженерних мереж, підвищується ризик зараження населенням гострими інфекційними захворюваннями. Особливо небезпечним для здоров’я та життя людей є споживання питної води з джерел децентралізованого водопостачання, без попередньої очистки та дезінфекції, в першу чергу, колодязів громадського використання.

ДСанПіН 2.2.4.171-10«Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», затвердженими наказом МОЗ України № 400 від 12.05.2010 року, передбачено здійснення власниками колодязів, каптажів контролю безпечності та якості питної води: повний лабораторний контроль води - 1 раз на рік, у найбільш несприятливий період року та у разі погіршення епідемічної ситуації, скорочений – 1 раз на сезон. 

Вказаним документом також зобов’язано власників джерел децентралізованого водопостачання щорічно проводити обстеження, поточний ремонт, чищення та дезінфекцію колодязів та каптажів. Після очищення, дезінфекції споруд та знезараження питної води передбачено проведення лабораторного контролю.

З метою попередження виникнення епідемічних ускладнень, лабораторного підтвердження безпечності та якості питної води з джерел водопостачання, на підставі ст. 18 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя» № 4004-ХІІ від 24.02.94р., ДСанПіН 2.2.4-171-10 Новоград-Волинський міжрайонний відділ ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України» пропонує, на договірній умові, проведення лабораторних досліджень питної води на мікробіологічні, санітарно-хімічні, радіологічні, паразитологічні показники, проведення дезінфекції колодязів та приміщень.

Вартість досліджень води з колодязя, каптажа складає з ПДВ на показники: - мікробіологічні – 143,62 грн;

- санітарно-хімічні – 547,57 грн;

- радіологічні – 135,65 грн;

- паразитологічні – 89,72 грн.

Вартість з ПДВ дезінфекції: колодязя – 69,46 грн, приміщень – 153,88 грн (100 кв.м).

Фото без опису

 

Н.О. Корпач, Завідувач між райвідділу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь