Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Житомиргаз Збут» інформує про вартість газу в січні 2021 року

Дата: 05.01.2021 10:06
Кількість переглядів: 373

Ціна блакитного палива для жителів Житомирської області у січні 2021 року становитиме 9,916320 грн за кубометр, що дорівнює 0,93638  грн/кВт*ГОД.

ТОВ «Житомиргаз Збут» нагадує, що після скасування державного регулювання цін на газ для населення (з 1 серпня 2020 року),  вартість блакитного палива в Україні, окрім внутрішніх факторів, безпосередньо залежить від котирувань на європейських енергетичних біржах (NCG, TTF).

Варто зазначити, що протягом останнього місяця спостерігалася тенденція до здорожчання газу. Зокрема, протягом 25 листопада - 24 грудня котирування day-ahead на нідерландському хабі TTF зросли на 25,7%.

Нажаль, можливості придбання українського газу за ринковими цінами штучно обмежені. Адже продаж ресурсу, який видобувається державними компаніями, відбувається непрозоро.

Експерти з Секретаріату Енергетичного Співтовариства в ЄС неодноразово наголошували на обов’язковості прозорого продажу видобутого в Україні газу через біржу, що дозволить визначати справедливу ринкову ціну на газ.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь