Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

13 вересня - Міжнародний день пам’яті жертв фашизму

Дата: 11.09.2020 14:38
Кількість переглядів: 777

День пам’яті жертв фашизму – це день, коли вшановуються десятки мільйонів людей, які загинулипід час Другої світової війни. Це день поминання полеглих у боях солдатів, а ще більше – мирних людей різних національностей, які загинули під бомбами, від хвороб, голоду, холоду, у концтаборах.

Немає та не могло бути країни, яка б виграла від правління нацистів чи фашистів, немає такого народу, який би збагатився матеріально або духовно в результаті їхнього володарювання. Адже найстрашніша ідеологія та, яка робить людину винуватою від народження тільки за кров, яка тече в її жилах.

З 1962 року світова спільнота визначила кожну другу неділю вересня  Міжнародним днем пам’яті жертв фашизму. Це пов’язано з тим, що саме у вересні відзначаються дві визначні дати Другої світової війни: день її початку та остаточного завершення. У 2020 році День пам’яті жертв фашизму припадає на 13вересня.

До цієї дати у бібліотеці оформлено книжкову тематичну поличку, де можна ознайомитись із архівними документами, документальними нарисами та художніми творами на тему Другої світової війни.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь