Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Залишити гарний слід на землі

Дата: 28.07.2020 16:20
Кількість переглядів: 721

Художній музей «Пулинські барви» селищної ради поповнюється все новими і новими експонатами. 28 липня до музею було передано чималу мистецьку колекцію члена гурту художників-земляків, заслуженого працівника культури  України Миколи Грибана.

Голова громадської організації творчо-мистецького гурту художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко, передаючи творчу спадщину зберігачу музейного фонду Олені Загацькій, зазначив, що нині Микола Федорович живе і працює в Полтаві. Викладає рисунок у міському ліцеї №1. В Пулинах, у батьківському будинку, зберігалося багато його творчих робіт, виконаних у різні роки життя, і літератури з курсу мистецтвознавства. Усе це та інші особисті речі, пов’язані з його мистецькою діяльністю, Микола Грибан вирішив подарувати музею та художньому відділу школи мистецтв.

Тож в музей було передано 45 книг з курсу мистецтвознавства (науково-допоміжний фонд), 32 роботи основного фонду (картини). Школа мистецтв отримала 24 примірники літератури з курсу мистецтвознавства, 5 навчальних робіт з рисунку та папір для майбутніх творчих робіт юних художників.

Леонід Фесенко бережно бере в руки роботи. Про кожну з них може довго розповідати, адже знає скільки часу і праці вкладає митець у свої художні твори. «У нас люди талановиті, – наголошує Леонід Віталійович. – І як би не було, ми маємо робити започатковану справу. Ми маємо зберегти усі ці надбання наших художників, щоб передати їх наступному поколінню, аби залишити гарний слід на землі».

Олена Загацька висловлює щиру вдячність Миколі Грибану за подаровану мистецьку колекцію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь