До Дня Європи в Україні
З нагоди Дня Європи в Україні, що відзначається у третю суботу травня, бібліотека Пулинської селищної ради експонує книжкову виставку «Україна на шляху до Європи». Крім цього, працівниками книгозбірні за участі юних читачів започатковано «Віртуальний гастрономічний тур країнами Європи».
Європа – здається таке просте слово, а скільки в ньому незрозумілого, непізнаного. «Тож ми запропонували юним читачам здійснити віртуальну подорож країнами Європи», - говорить бібліотекар Ольга Буланова.
Подорож розпочали з України – країни хвилюючої краси, розкішного віночка з рути і барвінку, чорнобривців і калини. Її візитівкою стали смачні українські страви – це борщ, пампушки, сало, вареники, які внесені у списки найсмачніших світових наїдків.
Далі була подорож сонячною Італією. Жителі цієї країни – великі любителі подорожей, а разом з ними і їхня улюблена страва – піца. До віртуальної подорожі приєднався школяр Вова Падалко (8 кл.), який презентував свою піцу. А Ліза Поліщук (9 кл.) приготувала одну з найпопулярніших рисових страв в Італії – різотто (рис варений з додаванням м’яса,овочів і фруктів).
Продовжуючи тему гастрономічних подорожей, знайомимося з данською кухнею. Можливо, вона не настільки різноманітна, як італійська, але точно дуже смачна, витончена і однозначно заслуговує на те, аби про неї згадати. Оселедець тут, як на Україні сало, всюди. Безліч варіантів консервів і засолів.
Франція є законодавцем моди у світі десерту. Саме там, з’явившись якось у світі малих кав’ярень, торт завоював увесь світ. Саме французькі кулінари і кондитери багато століть диктували тенденції у сервіруванні і прикрасах цього солодкого шедевра. До подорожі приєдналася Ліза Грабовська (5 кл.). Вона презентує власноруч приготовлений торт до дня народження матусі.
«Так ми познайомилися зі стравами різних країн Європи, - підсумовує Ольга Буланова. – Бібліотека селищної ради бажає всім успіхів, творчого натхнення. До нових зустрічей!».