Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

На період поминальних днів обмежено відвідування громадянами кладовищ

Дата: 24.04.2020 09:43
Кількість переглядів: 611

Фото без опису

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року

№ 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» зі змінами, внесеними 22 квітня 2020 року, рішень комісій з питань техногенного-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій різних рівнів проведено засідання виконавчого комітету селищної ради. На засіданні прийнято рішення про внесення зміни до рішення виконавчого комітету від 08.04.2020 року №54 «Про запобігання поширенню на території селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами.

Даним рішенням заборонено проведення богослужінь на кладовищах, розміщених на території Пулинської ОТГ, в період післявеликодніх поминальних днів. Рекомендовано  місцевим релігійним громадам проведення післявеликодніх поминальних служб перенести на 6  червня 2020 року  – на Троїцьку поминальну суботу.

          Також обмежено відвідування громадянами кладовищ у  післявеликодні поминальні дні, крім випадків здійснення поховання померлого за умови проведення ритуальних обрядів  з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри, під час традиційних  після великодніх поминальних днів до завершення карантинних обмежень.

Населенню громади проводити прибирання та відвідування могил на кладовищах, крім післявеликодніх поминальних днів, з дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту, у кількості не більше 2-х осіб біля однієї могили.

Заборонено під час прибирання та відвідування могил вживання алкогольних напоїв та споживання їжі.

Крім того, даним рішенням дозволено здійснення торгівлі посадковим матеріалом ( розсадою капусти, помідор, перцю та ін.), шляхом укладання договорів з районним споживчим товариством щодо надання критого приміщення для здійснення торгівлі, з дотриманням всіх санітарно-протиепідемічних вимог.

Пунктом 3 даного рішення передбачено на період встановлення карантину та протягом 30 днів після закінчення такого періоду дозволяється залучення працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 21, ст. 950), строк періодичного профілактичного медичного огляду яких припав на період карантину, без проходження відповідного профілактичного медичного огляду.”.

Всі інші пункти попереднього рішення залишаються без змін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь