Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про соціальний проєкт «Ти можеш усе! Можливості безмежні»

Дата: 14.02.2020 11:21
Кількість переглядів: 615

Мінсоцполітики разом з Громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» (далі – Асоціація) підписали Меморандум про співпрацю та презентують соціальний проект «Ти можеш усе! Можливості безмежні» (далі – Проєкт).

Меморандум підписано з метою об’єднання зусиль, спрямованих на реалізацію Програми діяльності Кабінету Міністрів України в рамках цілей Міністерства соціальної політики у сфері підвищення якості навчання людей з інвалідністю і сприяння у подальшому їх працевлаштуванні в ІТ-компанії.

Проєкт скаладється з повного циклу надання можливості усім бажаючим особам з інвалідністю навчатись безоплатно на онлайн курсах та по закінченню навчання взяти участь у конкурсах на вакантні посади в провідних ІТ-компаніях України.

Проєкт триватиме наступні півроку у кілька етапів. Реєстрація охочих взяти участь у проекті відбувається з 5 лютого 2020 року. Під час реєстрації учасники мають обрати два обов’язкові курси і, за власним бажанням, декілька додаткових курсів.

Навчання розпочнеться з 5 березня 2020 року. Навчальний процес триватиме 14 тижнів, ще тиждень – на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі – конкурси на вакантні посади.

Директор департаменту Юрій ПРОКОПЕЦЬ

 

Меморандум 

про співробітництво між Міністерством соціальної політики України, Асоціацією “Інформаційні технології України” та Громадською організацією «ПРОМЕТЕУС» 

 

«___» _________ 2020 року                            № ______


Міністерство соціальної політики України в особі Міністра Соколовської Юлії Сергіївни, яка діє на підставі Положення про Міністерство, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 423 (із змінами), (далі - «Мінсоцполітики» або «Сторона 1»), з однієї сторони,

Асоціація “Інформаційні технології України”, в особі Віце-президента з освітніх питань Почебута Максима Валентиновича, який діє на підставі Статуту, (далі – «Асоціація»), з другої сторони, та

Громадська організація «ПРОМЕТЕУС», в особі співзасновника Примаченко Івана Олександровича, що діє на підставі Статуту, (далі – «Прометеус»), з третьої сторони, в подальшому разом іменовані як «Сторони» висловлюючи взаємну зацікавленість уклавши цей Меморандум про співробітництво домовилися про таке:


І. Мета та предмет Меморандуму

Метою підписання Меморандуму є об’єднання зусиль Сторін, спрямованих на реалізацію Програми діяльності Кабінету Міністрів України в рамках цілей Міністерства соціальної політики у сфері підвищення якості навчання людей з інвалідністю і сприяння у подальшому їх працевлаштуванні в ІТ-компанії.

Одне з головних та пріоритетних завдань Міністерства соціальної політики України  людина з інвалідністю, яка може і хоче працювати має для цього усі можливості. Вищезазначені підписанти цього Меморандуму домовились про  співпрацю у проекті повного циклу.  

Проект складається з надання можливості людям з інвалідністю навчатись на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus, отримувати під час навчання менторську підтримку від викладачів провідних українських ВНЗів та, після успішного складання тестів, отримати сертифікати. 

За сприянням Асоціації “Інформаційні технології України” - надання менторської підтримки під час навчального процесу та по закінченню курсів учасники отримають можливість прийняти участь у конкурсах на вакантні посади в IT-компаніях, які є учасниками Асоціації.  


 

ІІ. Напрями співробітництва Сторін

Для виконання цього Меморандуму Сторони визначають такі напрями співробітництва:

  1.  тощо та спільними зусиллями усіх Сторін проекту розповсюджувати інформацію про проект, залучати та вмотивовувати до участі якомога більшу кількість людей з інвалідністю;Мінсоцполітики за допомогою ЗМІ, соціальних мереж
  2. Мінсоцполітики підготувати вичерпні, зрозумілі інформаційні повідомлення про правила участі, зробити їх доступними та викласти онлайн;
  3. Мінсоцполітики та Прометеус створити усі технічні умови для розуміння правил участі в проекті, реєстрації, навчанні, спілкуванні під час навчання, отриманні інформаційної підтримки зі сторони менторів, викладачів тощо;
  4. Асоціації та Прометеус сприяти залученню достатньої кількості менторів, психологів, викладачів для комфортного навчання та досягнення мети проекту;
  5. Асоціації сприяти у пошуці вакантних посад в ІТ-компаніях;
  6. Асоціації сприяти наданню прозорої та зрозумілої інформації про вакантні посади в ІТ-компаніях;
  7. Мінсоцполітики та Прометеус сформувати конверсію зареєстрованих учасників;
  8. Мінсоцполітики оцінити ефективність проекту, популяризувати отримані дані для подальшого масштабування проекту на всю країну.


ІІІ. Основні принципи співробітництва Сторін

У рамках цього Меморандуму Сторони прагнутимуть будувати свої відносини на підставі рівності, партнерства та захисту прав і інтересів кожної із Сторін.

Співробітництво здійснюється на основі наступних принципів:

- законності;

- дотримання суспільних інтересів;

- взаємної вигоди;

- взаємодопомоги;

- взаємних інтересів;

- оперативності;

- раціональності;

- ефективності;

- в рамках політик та програми Уряду України.


 

Сторони використовують можливості і засоби, при виконанні покладених завдань, у межах своїх компетенцій та повноважень.


IV. Прикінцеві положення

Меморандум набирає чинності з дати його підписання всіма Сторонами та діє доки Сторони зацікавлені у співробітництві.

Меморандум може бути припинений за ініціативою однієї із Сторін у разі направлення письмового повідомлення за 1 (один) місяць до запланованої дати розірвання.

Цей Меморандум не є попереднім договором у розумінні статті 635 Цивільного кодексу України і статті 182 Господарського кодексу України та не покладає на Сторони юридичних і фінансових зобов’язань.

Усі форми співробітництва та взаємодії Сторін, обумовлені цим Меморандумом, повинні здійснюватися відповідно до законодавства України. 

Всі суперечки щодо тлумачення і застосування положень цього Меморандуму вирішуються між Сторонами шляхом переговорів.

Припинення дії цього Меморандуму не впливає на виконання і строки заходів, узгоджених у відповідності з його положенням та незакінчених на момент припинення його дії.

Меморандум укладений у трьох примірниках на (3) трьох сторінках, які мають однакову юридичну силу.

 

Асоціація "Інформаційні технології України"

п/р UA873510050000026008559899600 у банку ПАТ "УКРСИББАНК", м. Київ,

Юридична адреса: Україна, 01033, місто Київ, вулиця Шота Руставелі, будинок 

№ 39/41, офіс 301,

код за ЄДРПОУ 33107565

 

Віце-президента з освітніх питань

________________ М. Почебут

Міністерство соціальної політики України

01601, м. Київ

вул. Еспланадна, 8/10,

Розрахунковий рахунок

№ 35229106078737

у Державній казначейській службі України

МФО 820172

ЄДРПОУ 37567866

 

Міністр соціальної політики України 

 

 ________________Ю. Соколовська 


 

Громадська організація “ПРОМЕТЕУС”

03067, Україна, Київ,

бульвар Івана Лепсе, 5г, оф.2

р/с 26006052644273 в Солом'янському

відділенні Приватбанку

МФО 320649, код 39598867

Тел. (099) 141-70-92

Співзасновник

 

________________ І. Примаченко

 


 

ІНСТРУКЦІЯ

Соціальний проект - 

Навчання ІТ спеціальностям та працевлаштування людей з інвалідністю 

“Ти можеш усе” Можливості безмежні!”

 

В Україні проживає 2,7 млн. людей з інвалідністю, з яких менш ніж 20% є працевлаштованими. При цьому 1,4 млн. осіб мають 3 групу інвалідності, яка дозволяє їм працювати, а в разі пристосування робочих місць для потреб людини з інвалідністю частина осіб з 2-ю та 1-ю групою можуть працювати на робочому місці або віддалено.

Метою соціального проекту повного циклу «Ти можеш усе! Можливості безмежні!» є надання усім бажаючим людям з інвалідністю шансу навчатись безоплатно на онлайн-курсах та взяти участь у конкурсі на вакантні посади в провідних IT-компаніях України.

05 лютого 2020 проект стартував. У проекті можуть прийняти участь усі люди з інвалідністю. Кроки успішної реалізації:

 

  1. Ознайомитись з проектом за посиланням https://education.msp.gov.ua/
  2. Пройти за посиланням https://prometheus.org.ua/you-can-everything/ та зареєструватись.

ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ НА КУРСИ НЕОБХІДНО:

1.1. Натисніть на назву необхідного курсу (помаранчевого кольору) з переліку на сторінці https://prometheus.org.ua/you-can-everything/

1.2. На сторінці детального опису курсу, що відкриється, натисніть у верхній частині на кнопку ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ НА КУРС

1.3. ВАЖЛИВО: обов’язково зареєструватись на два основні, а потім, обрати додаткові декілька курсів (це за бажанням, якщо у Вас вистачає часу для навчання).

  1.  Навчання розпочнеться 05 березня 2020 року.
  2. З 05 березня 2020 у ваших аккаунтах на онлайн пратфоніПрометеусhttps://prometheus.org.ua/you-can-everything/ з’явиться посилання (ми виділимо це посилання яскравим кольором) - РОЗПОЧАТИ НАВЧАННЯ. Як тільки ви перейшли за посиланням - можете відразу приступати до освоєння матеріалу.
  3. Термін навчання буде зазначений у вас в курсах. Довжина курсів до 14 тижнів.
  4. Під час навчання обов’язково користуватись розділом ОБГОВОРЕННЯ. У цьому розділі ви ставите питання менторам, викладачам, які залучені до підтримки вас під час навчального процесу. Не соромтесь, пишіть свої питання, коментарі, пропозиції. Ваша залученість до навчального процесу - це запорука вашого успіху. Ми намагатимемось відповідати на всі ваші запитання. Наша мета - пояснити вам матеріал, надати всі можливості для успішного вирішення завдань та отримання знань для подальшого вашого зростання та процвітання.
  5. Під час навчання ви можете ставити питання в розділі ОБГОВОРЕННЯ, що стосується навчального процесу. Також, ви можете ставити свої запитання нам на адресу  edu@msp.gov.ua, що стосується адміністративних питань. Технічні питання надсилайте на адресу support@prometheus.org.ua
  6. Коли обрані курси пройдені і ви успішно пройшли тестування - ви отримаєте сертифікат.
  7. Починаючи з 08 червня 2020 будуть оголошені конкурси на вакантні посади в ІТ компаніях України. При наявності отриманих сертифікатів та довідки про інвалідність ви можете подати свою кандидатуру на участь. 
  8. Конкурси будуть оголошені додатково. Інструкції та рекомендації буде надано у травні 2020 року.

 

Контактна інформація

Лендінг проекту https://education.msp.gov.ua/

Навчальна платформа Прометеусhttps://prometheus.org.ua/you-can-everything/

Адміністративні питання edu@msp.gov.ua

Технічні питання support@prometheus.org.ua

 

Партнери проекту

https://itukraine.org.ua/

https://prometheus.org.ua/

https://www.beqatoday.com/

http://www.aik.ua/

https://dan-it.com.ua/uk/

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь