Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Дружба, як вона є

Дата: 03.02.2020 11:16
Кількість переглядів: 712

Такій темі було присвячено засідання клубу «У світі цікавого», що проведено 1 лютого в бібліотеці Пулинської селищної ради.

Сказати точно що таке дружба нелегко, тому що це міжособистісні відносини, які цілком залежать від людей і соціального середовища. Характер дружби визначає те, чого саме хочуть від спілкування люди. Але чи здатні ми зрозуміти, чому дружимо і що нас об’єднує з іншою людиною, чи все-таки майже ніколи не усвідомлюємо свої бажання і справжні цілі? 

Ці питання стали ключовими в нашій дискусії. 15 діток різного віку прийшли до єдиної думки, що справжня дружба має сприяти самосвідомості та взаємопорозумінню. Саме в цьому випадку можна говорити про справжнього друга в особі близької людини, про здорові відносини з такими друзями. Було відзначено, що дружба може будуватися на взаємних інтересах, в цьому випадку - це перш за все товариш. Друг може сприйматися як відображення самого себе або банальна «хустинка», готова в будь-який час прийняти потоки скарг, сліз і проблем. 

Чому друзі сходяться? 

«Вони зійшлися. Хвиля і камінь, вірші і проза, лід і полум’я. Не настільки різні між собою»,- сказав О. Пушкін про Володимира Ленського і Євгенія Онєгіна. Пушкін пояснює дружбу героїв свого роману просто: не було чим зайнятися, от і вирішили дружити. Але в цих рядках криється глибокий зміст і нерозгадана таємниця людських відносин. 

Друга частина засідання клубу за інтересами – це бібліокафе: наші юні читачі смакували чаєм з пряниками, а потім були літературні вікторини. Дітки декламували вірші про дружбу, брали участь у конкурсі з прислів’ями.

Всі присутні отримали символічні подарунки.  

Фото без описуОльга Буланова, бібліотекар

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь