Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Прогноз погоди від Вячеслава Пишнюка

Дата: 17.01.2020 14:26
Кількість переглядів: 991

«З 26.12.2019 по 06.01.2020 року я проводив спостереження за станом елементів погоди. Опрацювавши отримані дані за власною методикою, здійснив прогнозування. Тож пропоную вашій увазі прогноз погоди для Житомирської області на поточний рік», – говорить Вячеслав Пишнюк з с. ІвановичіФото без опису

Зима

За його прогнозом, зима цього року буде порівняно теплою (як для температурного режиму зимових місяців) і вологою.

Січень. Погода січня буде по-зимовому теплою з відлигами, частими опадами, ожеледицею, туманами і похмурими днями. Температура повітря коливатиметься від кількох градусів морозу до плюсової температури протягом доби. Опади ймовірні протягом місяця.

Лютий. Погода протягом всього лютого буде непередбачуваною і «примхливою» (тобто очікуйте частих її змін), але, однозначно, холоднішою ніж у січні. Перші дні будуть по-зимовому теплими, а надалі тепліші періоди змінюватимуться трохи холоднішими. І так протягом всього місяця. Опади ймовірні весь місяць.

Весна

Справжня весна настає, як середньодобова температура переходить через 0°С у бік зростання (середина березня). Більшість рослин починають оживати після зими, коли температура переходить через + 5°С (середина квітня). Весна цього року обіцяє бути холодною. І лише у травні вона нас порадує такими довгоочікуваними теплими днями.

Березень. Погода першого весняного місяця не принесе нам очікуваного тепла, а буде холодною. Опади ймовірні з 1 по 20, а також в кінці місяця.

Квітень. Проникнення холодного арктичного повітря з півночі принесе до нас холодну весняну погоду з невеликою кількістю опадів протягом всього місяця.

Травень. Справжнє весняне потепління прийде до нас саме в цьому місяці. Весь травень буде теплим та з можливими опадами у будь-який період.

Літо

Після весни природно хочеться поринути у теплу і сонячну літню стихію. Справжнє літо настає наприкінці травня, коли середньодобова температура переходить через + 15°С і закінчується на початку вересня.

Цьогоріч влітку переважатиме тепла і волога погода за виключенням липня.

Червень. Погодні умови цього місяця будуть теплими. Червень оросить поля такими потрібними опадами найбільше у другій його половині. 

Липень. У липні переважатимуть холодні атмосферні фронти з північного заходу, які принесуть зниження температури повітря нижче від середньої за місяць. Опади можливі весь місяць зі зливами, градом і грозою.

Серпень. Протягом серпня пануватиме тепла і волога погода.

Осінь

Справжня осінь настає у вересні, коли середньодобова температура знижується до + 15°С і нижче. Періоди сонячної погоди, коли температура перевищує + 20°С називають «бабиним літом». З кінця вересня – початку жовтня можливі заморозки. В кінці листопада середня добова температура повітря опускається нижче 0°С. Природа готується до зустрічі зими. Осінь у цілому обіцяє бути  теплою і вологою.

Вересень. Вересень порадує нас теплою і вологою погодою, яка протримається протягом місяця.

Жовтень. Жовтень принесе похолодання з перших днів місяця, але надалі мінливі й «примхливі» теплі погодні умови продовжуватимуться цілий місяць. Опади можливі у будь-який період.

Листопад. Останній місяць порадує нас теплою погодою протягом усіх днів. Можливе похолодання в кінці місяця, пов’язане з вторгненням арктичного повітря з півночі.

Грудень цього року буде теплим і вологим. Переважатимуть циклони з заходу, які принесуть теплу погоду з відлигами, опадами у вигляді снігу і дощу, туманами і похмурими днями. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь