Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Сучасна площадка для сміття

Дата: 08.01.2020 14:38
Кількість переглядів: 869

Чисте довкілля, чисті парки, вулиці, благоустрій населених пунктів є та залишається одним із важливих напрямів діяльності Пулинської селищної ради. Проблема зі сміттям завжди була і є актуальна по всій Україні. Селищна рада постійно працює у напрямку покращення збору сміття від населення та багатоповерхових будинків громади.

Очільник Пулинської ОТГ Олександр Гаврилюк зазначає, що в цьому році в селищі вперше вирішено зробити сучасну площадку та піднавіс для збору сміття біля 4-ох багатоповерхівок по вулиці Шевченка. В цих багатоповерхових будинках проживає найбільше жителів: близько 300.

З метою залучення громадян у реалізації спільних дій та проєктів було запропоновано головам ОСББ даних будинків спільно з селищною радою виконати роботи з благоустрою місця для збору сміття та встановлення піднавісу.

Всі сторони погодились. Питання коштів – вирішили. Зокрема, з кожного будинку виділені кошти на благоустрій місця для розміщення піднавісу та придбання сміттєвих баків на загальну суму – 20000 грн (із 40-квартирних багатоповерхових будинків по 6000 грн, а з 13-квартирного 2000 грн). Селищною радою виділено 37,500 грн на виготовлення та встановлення піднавісу.

Секретар ради Олена Гузюк говорить, що на початку листопада 2019 – розпочалися роботи. З початку визначили місце, яке розмістили подалі від багатоповерхового будинку, за бажанням жителів. Оскільки роками неприємний запах відчувався до найближчих квартир. Затим було придбано відсів, перевезено та встановлено бетонні блоки для розміщення піднавісу. Сам піднавіс виготовлено та встановлено міжрайонним управлінням водного господарства. Крім цього, придбано 4 нові сміттєві баки.

За організацію робіт відповідала секретар ради, селищний депутат Олена Гузюк.

Завдяки спільній роботі голів ОСББ Миколи Мельника, Людмили Демчук, Катерини Охман, Анжели Фудаль та селищної ради жителі будинків мають сучасне, європейське місце для збирання відходів.

«Сподіваємось, що жителі багатоповерхівок будить дотримуватись порядку та чистоти», - сказав селищний голова Олександр Гаврилюк.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь