Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Попереджений –значить захищений!

Дата: 16.12.2019 11:45
Кількість переглядів: 882

10 грудня учні 10 та 11 класів Івановицької ЗОШ І-ІІІ ст. разом з учителем історії та правознавства Мирославою Бобрик, в рамках тижня правової роботи, побували з ознайомчою екскурсією в Пулинському відділенні поліції та районному суді.

У відділенні поліції правоохоронці ознайомили учнів зі своєю професією. Розповіли як надходять звернення громадян, як на них реагують, як працює слідчо-оперативна група та інші правоохоронці. Гості мали змогу ознайомитись з камерою допиту та кабінетом патрульних. Також школярам показали майданчик, де стоять автомобілі після аварій. Там вони мали нагоду побачити реальні наслідки, пов’язані з вживанням алкоголю та порушенням правил дорожнього руху. Учні побували у залі засідань відділу поліції, в черговій частині, побачили кімнату для затриманих та ізолятор тимчасового утримання. Наостанок правоохоронці провели бесіду з неповнолітніми щодо недопустимості порушення законодавства та показали гостям засоби захисту поліцейського. Всі бажаючі мали змогу сісти за кермо поліцейського автомобіля та зробити фото.

Пулинський районний суд – наступна зупинка, куди вирушили старшокласники. Під час екскурсії відвідувачі побачили камери, в яких перебувають обвинувачені до судового процесу та під час перерв, відвідали канцелярію, зали судових засідань. Неабияке враження на учнів справив судовий архів, в якому вони мали змогу побачити справи ще 1968р. Таким чином, школярі на власні очі побачили, що суд – це прогресивна установа, завданням якої є встановлення справедливості.

Подібні екскурсії є корисною практикою, адже розвивають у підростаючого покоління почуття особистої відповідальності та формують рівень довіри до працівників правоохоронних органів.

Зоряна Бондарчук, студентка ЖДУ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь