Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

День села Івановичі

Дата: 17.10.2019 15:59
Кількість переглядів: 1750

«Рідний край! Він починається від батьківського порога, стежини, калини біля хати, з барвінку, який ніжно стелиться у садку. А ще він починається з прадавніх коренів нашого народу. А сьогодні ми говоримо про наше рідне село, де народилися і живемо, де живуть наші дідусі й бабусі, батьки, адже кожен із нас є представникам трьох великих родів – своєї родини, свого села, свого народу. Щасливі ми, що народились і живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – в нашім славнім селі Івановичі. В цьому році нашому селу виповнилося 473 роки», - говорить в. о. старости округу Вячеслав Пишнюк.

Фото без описуДень села Івановичі відзначали у свято Покрови Пресвятої Богородиці. Святкові заходи розпочалися з виступу Пулинського музичного гурту «Pup Dance» під керівництвом Василя Бернадського, який більше години радував жителів та гостей ексклюзивними музичними номерами. В цей час у фойє Будинку культури, де проходив святковий захід, дітей та дорослих пригощали морозивом, подарованим заготівельниками молока.  

Найперша особа в селі – то є староста. До нього йдуть з проблемами і претензіями, чекають на пораду і підтримку. Староста – то знавець законів, сільський юрист, адвокат і суддя, діловод, кур’єр, інженер і архітектор, одним словом – делегат від усієї громади села. І тому далі звучали вітання Вячеслава Пишнюка.Фото без опису

Креативно та змістовно привітав учасників свята Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, який нагородив активних жителів села – Лідію Стацюк та Любов Трач. Очільник Пулинської громади також подарував Івановицькому старостату бензопилу.

Радість свята розділили з присутніми працівники місцевого БК та учасники художньої самодіяльності, які наповнили його музичною та театральною складовою.

На свято також завітали вихованці Івановицького ЗДО «Струмочок», щоб допомогти глядачам  поринути у країну дитинства. Адже немає такої людини, у якої не тьохнуло серце при спогадах про своє дитинство. Далі продовжили святкове дійство учні місцевої школи, яка є своєрідним оберегом, теплим вогником для дітей і дорослих.

Фото без описуСправжньою гордістю села є його люди. Їх видно щодня, вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості й самовідданості. Тому були сказані зі сцени слова подяки всім, хто живе і працює на землі, хто залишився і трудиться у селі. Про всіх сказати відразу ж не можна, і часу не вистачить, тому в. о. старости провів нагородження односельців у відповідних номінаціях: «Діамантове подружжя», «Молоде подружжя», «Наймолодший житель села», «Квітуче подвір’я», «Дружня родина», «Співоча родина», «Чарівний голос села», «Творча особистість», «Активний житель села».

14 жовтня країна святкувала День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України. Ще кілька років тому ми не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною. Тепер же мирне небо опалене полум’ям війни. Ми не особливо звертали увагу на слова: «Слава Україні – Героям слава», а тепер вони набули нового реального непідробного святого змісту. Нашим бійцям, які захищають суверенітет України на сході, важливо відчувати підтримку з мирної землі. Їм важливо знати, що про них не забули, що мільйони сердець вболівають за них. І тому окремо були відзначені захисники нашої Батьківщини, учасники АТО: Мельник Тарас, Опанащук Руслан, Кучер Вадим, Голомах Олександр, Красновський Валентин, Срібняк Анатолій, Веліченко Олександр, Сіцінський Руслан.

Українці – мирна та працелюбна нація. Наша сила і єдність – у любові до рідної землі. Саме тому були запалені свічки скорботи в пам’ять про сотні загиблих людей на Україні в наш час. Ми вас пам’ятаємо… Хай у кожній родині і старий, і малий схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних українців. Хай хвилина мовчання ввійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла. Фото без опису

Затим для учасників святкового дійства була розіграна безпрограшна лотерея на 50 цікавих і таких потрібних лотів.

Організатори заходу щиро подякували всім тим, що завітали на свято. І побажали нехай воно зігріє серця односельчан добром і залишить в них найкращі спогади. І нехай всіх нас об’єднає любов до рідної землі. Таж велика подяка була висловлена місцевим інвесторам (ТОВ «Агрорегіон Житомир», ТОВ «Івановичі хміль», СТОВ «Надія В.П.», СТОВ «Добра ферма») за надану матеріальну допомогу для проведення цього свята. Фермерському господарству «Лан» подякували за цінний приз для лотереї, а заготівельникам молока – за надане морозиво для дітей.

Під час свята з особливим хвилюванням ведучі бажали кожному: «Хай здоров'я залишиться з вами, щоб у лікарів не позичати, А природа своїми плодами буде життєвий шлях прикрашати! Хай минуть вас і біди, і негаразди! З кожним роком будьте здоровіші і живіть в щасті та достатку! А ще рясних врожаїв на хлібних нивах і у садах, гарного приросту у ваших господарствах». 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь