Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Лабораторний центр назвав школи Житомирщини, де вода насичена залізом і нітратами

Дата: 24.09.2019 16:25
Кількість переглядів: 463

ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що питна вода у багатьох школах Житомирської області не відповідає вимогам: показники жорсткості, вмісту заліза і нітратів перевищують нормативні показники. 

 З метою визначення якості водозабезпечення було здійснено 690 моніторингових обстежень закладів освіти, під час яких відібрано і досліджено 1374 зразків води, з них 279 (20%) досліджених проб не відповідали стандартам за вмістом нітратів, заліза та за мікробіологічними показниками.

«Викликає занепокоєння те, що якість води у низці закладів не покращується протягом ряду років», - говорять фахівці. Найбільша кількість відібраних зразків води у школах Попільнянського району не відповідає санітарним вимогам за фізико-хімічними показниками. Із 24 досліджених проб у 12 виявлено понаднормовий вміст заліза та нітратів.   У Ружинському районі з 26 проб води не відповідає санітарним нормам 21 проба (80,7%) за рахунок жорсткості, заліза, нітратів  

За бактеріологічними показниками найбільше відхилень зареєстровано у школах Хорошівського району  – 44%, в Олевському районі – 36,8%.  

Не кращі результати дослідженої води в низці шкіл ОвруцькогоХорошівськогоРадомишльськогоБаранівського та Коростишівського районів.

У згаданому переліку про заклади освіти Пулинської громади не йдеться. Тож станом на цей час наші діти вживають доброякісну воду.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь