Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Творча поїздка «Променя» на «Радомлин 2019»

Дата: 06.08.2019 12:37
Кількість переглядів: 660

 У с. Мала Рача Радомишльського району відбувся фестиваль млинців «Радомлин 2019». Зі слів його організаторів, у 2018 році, після численних приготувань, «Радомлин» вперше зустрічав гостей з найближчих громад та округів району.

Фото без описуОдразу після завершення фестивалю, засновниками якого є родина Карпусів: мати – Людмила, батько – Василь та доньки – Анна й Ангеліна, виникло бажання вийти на обласний рівень. І це організаторам вдалося: цього року на святі виступили вже до трьох десятків колективів та окремих виконавців зі всієї Житомирщини.

Головною дійовою особою, звичайно, був млинець – смачний, круглий, запашний! Гості пригощалися млинцями на будь-який смак та голосували за команду господинь, які сподобались найбільше. Це дуже нагадувало наш «Пулинський млинець», але були і свої неповторні родзинки, які ми взяли на замітку.

Присутні розважалися по-різному: можна було покататися на конях, зробити фото напам’ять у спеціально створених фотозонах, спостерігати та брати участь у різних майстер-класах тощо. А ще була традиційна пісенна народна вертівка за участі аматорських колективів Житомирщини.

Фото без описуСеред учасників – народний чоловічий аматорський колектив «Промінь» Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради. Нашим виконавцям випало відкривати програму фестивалю. Це завжди відповідально - дати настрій глядачу на весь фестивальний день. «Промінь» з цим впорався на славу: статні, харизматичні й голосисті наші козаки підкорили присутніх своїм виступом. Крики «браво», оплески, танцююча публіка – тому підтвердження. А ще те, що під час виступу багато хто перепитував: «Звідки ці хлопці?». А потім просили спільне фото. Фото без описуНаші виконавці, безперечно, справили гарне враження на глядачів.

Леонід Ткачук, Іван Іщенко, Олександр Бражевський, Роман Шостак, Петро Павлов, Петро Тичина, Володимир Фудаль, директор Центру культури і дозвілля Віктор Саюк та керівник колективу Іван Опанащук – це той «зірковий» склад колективу, що залишив свій слід на теренах фестивалю «Радомлин 2019».

Фестиваль завершився. І кожен, хто відвідав його, отримав багато позитиву, досвіду, нових вражень та гарний настрій. Організатори повні оптимізму і висловили мрію про вихід на міжнародний рівень. Ми ж, в свою чергу, запропонували їм «дружити фестивалями» і запросили на наш «Пулинський млинець».

Фото без описуФото без опису

 Відділ гуманітарний Пулинської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь