Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Амброзія - шкідлива карантинна рослина

Дата: 25.07.2019 12:51
Кількість переглядів: 1239

На погіршення нашого здоров’я впливають різні чинники. Є такі, на що ми не можемо впливати, але існують отруйні рослини, яких треба якнайшвидше позбуватися. Таким шкідливим бур’яном є амброзія полинолиста.

Квітковий пилок цієї отруйної рослини шкідливий для людини. У період  цвітіння, з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання – амброзійний поліноз. Алергію викликають білки-антигени, що знаходяться в пилку амброзії.  Пилок, потрапляючи у ніс, бронхи, викликає сльозотечу, порушує зір, підвищує температуру тіла, відбувається різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, що призводить до приступів бронхіальної астми.

Найбільше ця отруйна рослина зустрічається на узбіччях доріг (є версія, що вона занесена шинами автомобілів з південних областей України). Але її можна бачити і на пустирях чи канавах. Найкращий спосіб знищення – виривати з корінням та спалювати.

Прохання до мешканців громади: обстежити свої вулиці, прилеглі до садиби території, аби знищити цю небезпечну рослину. Амброзію в період цвітіння нерідко плутають з польовою квіткою. Тож будьте уважні й бережіть своє здоров’я.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь