Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Інструкція з правил пожежної безпеки для виборчих дільниць

Дата: 05.07.2019 09:48
Кількість переглядів: 597

Відповідно до Кодексу цивільного захисту України забезпечення пожежної безпеки виборчих дільниць покладається на керівників установ, підприємств та організацій у будівлях яких вони розташовані, на голів виборчих дільниць або на уповноважених ними осіб, якщо інше не передбачено відповідним договором.

Всі особи, задіяні на час проведення виборів, повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки для об’єктів та приміщень, де розташовані виборчі дільниці. Інструктаж з правил пожежної безпеки повинен проводитись під розпис з записом у спеціальному журналі.

Кожна виборча дільниця повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння згідно з нормами належності та телефонним зв’язком.

Всі приміщення необхідно завчасно очистити від сторонніх матеріалів, горючого сміття, відходів і постійно утримувати в чистоті.

Кабіни для голосування необхідно розміщувати таким чином, щоб вони не перешкоджали вільній евакуації виборців у разі виникнення пожежі. Всі евакуаційні виходи під час проведення виборів повинні бути відчиненими.

У приміщеннях виборчих дільниць забороняється:

  • зберігати вибухонебезпечні речовини, горючі матеріали, відходи, упаковку, захаращувати шляхи евакуації та засоби пожежегасіння;
  • користуватися побутовими електронагрівальними приладами кустарного виробництва або з відкритим нагрівальним елементом;
  • використовувати відкритий вогонь;
  • палити цигарки.

У випадку виникнення пожежі потрібно негайно відключити приміщення /об’єкт/ від джерела електропостачання і викликати оперативно-рятувальну службу за телефоном “101”, чітко вказавши адресу. До прибуття підрозділів якої вжити заходи по гасінню загорання первинними засобами пожежегасіння, евакуації людей, урн з бюлетенями та інших матеріальних цінностей з приміщень.

Фото без опису

Загурський Роман, головний інспектор Пулинського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь