Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

На святі села у Старій Олександрівці

Дата: 07.06.2019 09:59
Кількість переглядів: 2104

6 червня у Старій Олександрівці відзначали День села, в центрі якого було відкрито оновлену пам’ятку місцевого значення – «Дзвона». Жителів та гостей вітав селищний голова Олександр Гаврилюк, народний депутат Володимир Литвин й інші.

Фото без описуФото без описуКрім місцевих жителів, на свято завітали мешканці сусідніх сіл Ялинівського старостинського округу, духовенство, краєзнавці.

Родзинкою свята стало відкриття та освячення «Дзвона», яке провів місцевий священик о. Василь Волосянський. Про історію цієї пам’ятки розповів житомирський краєзнавець Георгій Ричагов. За його версією, «Дзвін» було виготовлено у 1913 році в Німеччині. На той час на території Старої Олександрівки проживало багато німецьких колоністів, сім’я одного з них не мала дітей. Тож, щоб Бог почув його, сто років тому до села він привіз цей «Дзвін».

Як зазначив один з ініціаторів оновлення історичної пам’ятки, уродженець Старої Олександрівки Володимир Баладига, цей «Дзвін» колись скликав людей для термінового оповіщення, під його звуки хоронили покійників. Такі пам’ятки були і в інших населених пунктах, але зберегли тільки у Старій Олександрівці.

Фото без описуФото без описуЗа активну участь в оновленні та встановленні пам’ятки місцевого значення  Почесними грамотами селищної ради Олександр Гаврилюк нагородив: директора Пулинського РЕМ Олексія Літвіна, майстра механізації і транспорту Руслана Молчанова, підприємця Володимира Гальчука.

Такою ж грамотою селищної ради за активну участь у культурно-мистецькому житті села, популяризацію і розвиток пісенної творчості нагороджено Володимира Чернецького – активного учасника художньої самодіяльності.

Фото без опису

Фото без опису

Силами місцевих аматорів (керівник директор БК Станіслава Цаплінська), дитячого хореографічного колективу (керівник Любов Хорощук) та учнів школи мистецтв Пулинської селищної ради (директор Василь Бернацький) проведено цікавий концерт. Директор Центру культури і дозвілля Віктор Саюк (біля пам’ятного знаку) виконав пісню «Дорога до храму».

Фото без опису Присутніх також вітали в.о. старости Ялинівського округу Ігор Перегуда, підприємець Василь Давидюк, місцевий активіст Алік Ушурбакієв та інші.

Крім подяк активним жителям,Олександр Гаврилюк подарував селу бензокосу.

У ході свята діти розважалися на батутах та електромобілях, ласували солодощами, а завершилася урочистість ярмарком смаколиків.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь