Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

18 травня – Міжнародний день музеїв

Дата: 17.05.2019 12:47
Кількість переглядів: 550

Музей це те місце, де можна зустрітися з минулим, побачити сьогодення та зазирнути в майбутнє.Саме тут ми знайомимося із важливими історичними подіями і постатями, дізнаємося більше про свій край, свій народ, гортаємо важливі сторінки історії.

Музеї стали візитками окремих країн, приміром, Лувр — Франції, Прадо — Іспанії, Метрополітен — США, Третяковська галерея — Росії. Цікаво знати і про існування незвичайних музеїв, таких як Музей людського тіла в Нідерландах, Музей брехні в Німеччині, Музей мафії на Сицилії, Музей підгорівшої їжі в США. Існують і зовсім дивні музеї. Наприклад, Музей паразитології в Токіо, Музей банана в Сполучених Штатах, Музей моркви в Англії, Музей еротики в Індії.

Свято музейництва відзначають в більше ніж 40 країнах Європи. Святкують День музеїв і в Україні. У цей день музеї відчиняють свої двері для усіх бажаючих безкоштовно подивитися експозиції, послухати  тематичні екскурсії чи лекції. 

Свою творчу візитівку має і наша громада. Це – художній музей «Пулинські барви». Саме тут можна поринути в безмежну країну образотворчого мистецтва. Художні полотна різного напрямку та різних технік виконання; неперевершені твори художників-вихідців із пулинського краю та інших митців, знаних в Україні та за її межами – такі скарби зберігаються у музеї «Пулинські барви». Двері музею завжди відчинені для жителів та гостей громади. Не лише оглядові екскурсії пропонуються відвідувачам. Наш музей постійно радує презентаціями нових експозицій.

Запрошуємо всіх, хто хоче доторкнутися до справжнього мистецтва відвідати музей «Пулинські барви». Фото без опису

А всіх, хто причетний до музейної справи та митців із Міжнародним Днем музеїв.

Відділ гуманітарний

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь