Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пам’ятаючи минуле, ми творимо майбутнє

Дата: 15.05.2019 08:58
Кількість переглядів: 998

9 Травня в селі Івановичі відбулися традиційні урочисті заходи, приурочені до 74 річниці перемоги українського народу разом з іншими народами колишнього РС та антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

Фото без описуБіля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам  настоятель місцевого храму Свято-Різдва-Богородиці отець Андрій провів поминальну панахиду. 159 імен загиблих у цій страшній війні викарбовано на плитах пам’ятника.  Жителі села пам’ятають загиблих односельчан та вдячні за подвиг кожного з них.

Фото без описуУ приміщенні Івановицького СБК ведучі змістовним вступом розпочали святковий захід. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих .

В.о старости В.О. Пишнюк розповів про трагічні наслідки тієї війни для Україн та с. Івановичі, привітав усіх учасників святкового заходу з Днем Пам’яті й Примирення та Днем Перемоги.Фото без опису

Вячеслав Пишнюк привітав вдів, учасників війни (трудівників тилу), учасників АТО вітальними листівками і квітами. Він також подякував  Веліченку Олександру, Власенку Андрію, які зараз захищають рідну Україну, проходячи службу за контрактом.

Грошові подарунки від ТОВ «Агрорегіон Житомир» вручила менеджер та депутат селищної ради Надія Рабченюк. 

Традиційне покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам здійснили учениця 10 класу Острогляд Карина та учасник АТО Опанащук Руслан.

Фото без описуУрочистий захід продовжили змістовними виступами ведучих та учасників святкового концерту:Фото без опису

вокальної групи (Черниш Ольга, Сергієнко Наталія, Супрунчук Галина, Черевко Марія, Бобрик Зінаїда, Кляченко Людмила), які виконали декілька патріотичних пісень під гучні оплески глядачів;

- у виконанні Опанащук Ладослави, Степанчук Наталії з високою майстерністю прозвучали журливі пісні про війну;

учні Івановицької ЗОШ І-ІІІ ступенів виконали патріотичні пісні під вдячні оплески глядачів; п’ятикласники та шестикласники виконали пісню «Моє село», яка супроводжувалась феєричною хореографічною композицією.

«І кожного року ми знову і знову згадуємо уроки минулої трагедії, вшановуємо пам’ять загиблих, вітаємо і дякуємо нашим ветеранам, – підсумовує сказане Вячеслав Пишнюк. – Це наша свята традиція і обов’язок, який ми зберігаємо і передаємо нашим дітям і онукам. Щоб вони знали свою історіюоб пам’ятали її героїв, щоб наш народ і все людство не допустили більше таких трагедій».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь