Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Представники ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. – учасники тренінгу

Дата: 24.04.2019 15:03
Кількість переглядів: 601

Згідно звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я, забруднене навколишнє середовище є однією з найглобальніших причин високої смертності у світі. Екологічні ризики зумовлюють виникнення понад 100 найнебезпечніших хвороб. І щороку саме вони вбивають 12,6 млн. людей, а це – 23% усіх смертей, які трапляються у світі.

Фото без описуБлагодійний фонд Klitschkо Foundation разом із партнером Coca-ColaFoundation та компанією Coca-Cola підтримують глобальну ціль «Світ без відходів». Тому започаткували проект Zero Waste School, який навчає школярів та вчителів через неформальне навчання впровадити культуру сортування відходів у школі, громаді, а згодом і у Світі.

Команда ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів залучилася до участі у цьому проекті. 15-17 квітня її представники брали участь у триденному тренінгу в місті Києві.

Під час тренінгу Active Citizens 25 команд вчилися взаємодіяти всередині громад, вести перемовини і домовлятися, опановували шляхи вирішення складних ситуацій та методи комунікацій. Пройшли практичний семінар із управління проекту, вчилися прогнозувати ризики, комунікувати зі стейкхолдерами та ЗМІ. Познайомилися з відомими громадськими активістами, лідерами думок зі сфери екології.

У травні учасники проекту проведуть тренінг для школярів, батьків та шкільного персоналу, де навчать їх правильно сортувати сміття. Восени планується організувати громадський проект Zero Waste Day, до якого залучаться мешканці Пулин. Метою його буде зробити так, щоб всі жителі побачили силу зміни, яку вони можуть зробити, одного разу приєднавшись до ініціативи.

Впевнена, справа ця нелегка і водночас потрібна. Вона дасть змогу учням відчути себе справжніми господарями, разом з тим, зрозуміти наскільки це важливо вміти організовувати роботу, брати на себе відповідальність, приймати рішення.

Саме у школі у дітей є шанс зрозуміти, хто вони і яке їх місце у цьому великому світі.Фото без опису

Хочеться, щоб ми всі пам’ятали:

Довкілля – це природний капітал,

Без нього людство жде загибель і провал.

Чи ж не прийшла пора поміркувати,

Як людству на Землі мудрішим стати…

В природі ми лиш часточки малі.

Земля не нам належить – ми Землі!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

З.А.Лисюк, директор ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь