Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Герої не вмирають...

Дата: 09.04.2019 11:22
Кількість переглядів: 806

На Сході України досі гримлять вибухи й свистять кулі. Страшні звістки стукають у двері, викликаючи розпач і невгамовний біль у душах рідних та близьких. Серця справжніх героїв завмирають, завмирають, як сама Україна, яка погрянула в жалобі за своїх синів. Герої не вмирають, вони відходять у вічність, і живуть у наших серцях, допоки їх згадують і пам’ятають.

Фото без опису

Щоб вшанувати пам’ять героя, нашого земляка, випускника Сколобівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Олександра Чернявського, вже четвертий рік поспіль на стадіоні його рідної школи проходить турнір з міні-футболу на кубок пам’яті героя.

Чернявський Олександр Іванович народився 9 квітня 1986 року. Дитинство і юність пройшли в Сколобові. У 2001 році закінчив місцеву школу. Сашко полюбляв грати у футбол і взагалі, вів активний і здоровий спосіб життя.

Закінчивши школу, був призваний на військову службу до лав Збройних Сил України. Після проходження строкової служби, підписав свій перший контракт. Неодноразово брав участь у міжнародних військових навчаннях. Займав посаду водія однієї з військових машин БТР. 15 лютого 2015 року сталося непоправне лихо, рятуючи життя побратимів, Олександр Чернявський загинув. Сталось це неподалік м. Дебальцево.

Указом Президента України «За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного сувернітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня (посмертно)».

Турнір з міні-футболу приурочено дню народження Олександра, оскільки 9 квітня цього року, йому виповнилося б лише 33 роки. Але війна обірвала молоде життя, забравши у батьків сина, в дружиничоловіка, а в сина Іванка – батька.

6 квітня на стадіоні Сколобівської ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено IV турнір з міні-футболу серед закладів загальної середньої освіти І-ІІ ступенів на кубок пам’яті загиблого воїна АТО О.Чернявського.

На змагання було запрошено футбольні команди з 8 шкіл Пулинського району та почесних гостей: голову Пулинської РДА, голову районної ради, голову Пулинської ОТГ, керівників відділів, військового комісара, голову спілки ветеранів АТО, рідних, друзів героя, односельчан та всіх небайдужих людей, щоб згадати Олександра та вшанувати  пам'ять про нього.

Навіть ясне небо та яскраве сонечко, що світило з самого ранку, нагадувало нам про Олександра та його світлу молоду душу і передавало відчуття присутності його з нами.Фото без опису

Турнір розпочався з жеребкування команд та лінійки, присвяченої відкриттю змагань.

У футбольних поєдинках зійшлося 8 команд. Гра проходила за олімпійською системою. До півфіналу вийшли команди Зеленеполянського НВК, Староолександрівської, Курненської та Старомайданської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів.

У фіналі зустрілися команди Курненської ЗОШ І-ІІ ступенів та Староолександрівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Фото без описуПереможцем змагань стала команда Курненської ЗОШ, друге місце та срібні медалі одержала команда Староолександрівської ЗОШ, а третє місце та бронзові нагороди виборола команда Зеленополянського НВК.

Кубки та медалі перможцям надала Пулинська районна федерація футболу.

Від спонсорів турніру – Пулинського осередку партії «УКРОП», кожна команда, що брала участь у турнірі, отримала футбольний м’яч, а всіх учасників заходу почастували смачним обідом у шкільній їдальні. Для команд-переможців спонсор змагань подарував сертифікати магазину «Спортмайстер» на спортінвентар: І місце – 1500 грн., ІІ – 1000 грн. ІІІ місце – 500 грн.

Кубок з фотографією О.І.Чернявського, який останні 3 роки був перхідним, організатори турніру передали до шкільного музею Сколобівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Пам'ять про Олександра Чернявського буде жити в наших серцях.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь