Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Стережіться шахраїв

Дата: 08.04.2019 09:04
Кількість переглядів: 607

За інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті Держпродспоживслужби, невстановлені особи із підробленими посвідченнями інспекторів або представників громадських організацій у сфері захисту споживачів здійснюють перевірки суб’єктів господарювання щодо виконання ними вимог у сфері харчового законодавства та захисту споживачів. 

При цьому зазначені особи погрожують суб’єктам господарювання штрафними санкціями за нібито встановлені порушення та вимагають від них грошову винагороду за не накладання таких санкцій.

Враховуючи зазначене, Держпродспоживслужба наголошує, що відповідно до ч. 4 ст. 4 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року № 877, виключно законами встановлюються органи, уповноважені здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності.

Зокрема, згідно з чинним законодавством, органом, який має право здійснювати заходи державного нагляду та контролю за господарською діяльністю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, захисту споживачів є Держпродспоживслужба та її територіальні органи.

Відповідно, будь-які громадські організації не наділені повноваженнями здійснення державного контролю у вказаних сферах, у тому числі — щодо застосування санкцій за порушення вимог законодавства.

Крім того, перед початком перевірки представник Держпродспоживслужби зобов’язаний пред’явити службове посвідчення та зробити запис у журналі реєстрації заходів державного нагляду (контролю) (за наявності такого журналу в суб’єкта господарювання).

У разі виникнення сумніву щодо законності проведення перевірки, рекомендуємо звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області (м.Житомир, вул. Гагаріна, 55 тел.: 0412-34-24-31)., Пулинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області (смт Пулини, вул. Незалежності 61, тел.: 04131-31-2-68).

У разі, якщо на Ваше підприємство прийдуть «псевдоінспектори» просимо негайно звертатися до Нацполіції.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь