Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Обговорили подальші кроки процесу децентралізації

Дата: 05.04.2019 12:10
Кількість переглядів: 548

Конференція на тему «Новий етап реформи децентралізації у Житомирській області» відбулась 4 квітня у сесійній залі обласної ради.Фото без опису

Разом із керівництвом нашої області, народними депутатами України, керівниками об’єднаних територіальних громад, головами районних рад та райдержадміністрацій експерти обговорили подальші кроки в процесі децентралізації.

Про ефективність реформи децентралізації та стан її впровадження на Житомирщині говорив голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич.

Експерти - представники Центрального офісу реформ при Мінрегіоні України - Юрій Ганущак та Іван Лукеря презентували плани наступного етапу реформи - укрупнення районів.

Юрій Ганущак розповів про принципи укрупнення районів та набір повноважень і структуру органів влади нових районів: «Укрупнені райони складатимуться із декількох теперішніх, матимуть населення від 150 тисяч та співпадатимуть із межами госпітального та освітнього округів».

Народні депутати України Володимир Арешонков та Олександр Ревега зазначили на необхідності реформи децентралізації та її продовженні.

«Децентралізація - це додаткові можливості для розвитку територій та підвищення якості життя громади», - зазначив Володимир Арешонков.

Нагадаємо, що сьогодні в Житомирській області вже створено 56 ОТГ, 3 із яких чекають на призначення виборів. Також вже працюють Житомирська та Новоград-Волинська міські громади, які приєднали сусідні сільські ради.

Організатори конференції -  Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою "U-LEAD з Європою" та Мінрегіоном України, спільно з Житомирською облдержадміністрацією та обласною радою.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь