Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

З початку року понад 22 тисячі жителів Житомирщини отримали «Доступні ліки»

Дата: 13.02.2019 10:05
Кількість переглядів: 603

 Жителі Житомирщини продовжують активно користуватись програмою «Доступні ліки», в якій перелік безкоштовних ліків розширили до 64 препаратів. Ця програма діє і в Пулинах.

Так, з початку року до лікарів звернулись 22,7 тисяч пацієнтів, які отримали 49,3 тисячі рецептів на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

За інформацією управління, станом на 11 лютого жителі отоварили в аптеках області понад 40 тис. рецептів. Участь у програмі «Доступні ліки» беруть 342 аптечні заклади Житомирщини, які вже отримали 1 млн 585 тис. грн відшкодування за медпрепарати.

Загалом Житомирській області на період січень-березень 2019 року передбачили 7 млн 965 тис. грн на реімбурсацію ліків. Вже з 1 квітня аптеки отримуватись кошти напряму від Національної служби здоров’я України.

Програма «Доступні ліки» є одним із важливих елементів медичної реформи, завдання якої – забезпечити людей, котрі цього потребують найнеобхіднішими засобами лікування. Саме тому за ініціативи Президента Петра Порошенка людям, які не можуть самостійно дістатись до аптеки і отримати ліки безкоштовно, препарати будуть доставлені додому.

Нагадаємо, що МОЗ затвердило оновлений реєстр ліків, до якого увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.

Завдяки перегляду переліку препаратів програми, виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Найбільше зниження ціни на препарат сягнуло 45%.

Програма «Доступні ліки» активно діє практично в усіх районах, містах та ОТГ Житомирщини. Скористатись нею легко:

Зверніться до лікаря та отримайте правильно виписаний рецепт;

Завітайте до аптеки з позначкою «Доступні ліки»;

Отримайте ліки безоплатно або з частковою доплатою за рецептом;

Вартість ліків повністю або частково оплачує держава. У програмі беруть участь лише монопрепарати (які містять лише одну діючу речовину);

Пацієнт може обміняти рецепт на ліки у будь-якій аптеці, що підписала договір з місцевим органом влади (закладом охорони здоров'я), долучилася до програми і має наліпку "Доступні ліки".

Головний лікар КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" райради Тарас Буланов зазначає, що програма "Доступні ліки" діє і в Пулинському районі. Лікарські препарати можна предбати в аптеці "Первоцвіт" та "Волощук".

 Довідково: Загалом за 2017-2018 роки у Житомирській області відшкодували понад 51 млн 343 тис. грн за програмою «Доступні ліки». Жителі отоварили в аптеках понад 1 млн 130 тис. рецептів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь