Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У чарівному світі поезії Пулинщини

Дата: 08.02.2019 10:27
Кількість переглядів: 946

7 лютого в бібліотеці селищної ради відбулося перше в цьому році засідання любительського об’єднання «Берегиня» під назвою «Незгасима зоря Пулинської поезії».

Фото без описуБібліотекар Людмила Пашківська розпочала поетичний захід словами геніальної Ліни Костенко: «Поезія. Таке коротке і таке змістовне слово! Воно і втішить, і пригорне, і приголубить. Часто спогади ніжним серпанком оповивають душу, та на серці тихий сум за втраченим. Часто згадується рідне село, де все було наймиліше. Думки бродять рідними місцями. Мої вірші є своєрідним поетичним щоденником. Усі свої болі, все, що почула, побачила, виливаю на папері. З поезією стає легше на душі».

Присутні побували у власному світі поезії: з Галиною Супрунчук, Тетяною Кравчук (с. Івановичі), Ольгою Бортніковою, Надією Теслею, Катериною Черниш (смт Пулини). Кожен вірш поета – то була його сповідь, незабутня подорож у минуле та незворотне і наша сучасність.

Фото без опису

Фото без опису

Завідувачка книгозбірнею Олена Грозовська ознайомила учасників засідання з новою книгою Ольги Бортнікової «Подорож у інший світ».

Івановицькі аматори Тетяна Кравчук та Ірина Бондарчук порадували дотепними сценками. А Олена Загацька під музичний супровід Івана Опанащука виконала пісню «Сильний вітер».

Фото без описуФото без опису

У по-домашньому теплій атмосфері учасниці «Берегині» поспілкувалися, збагатилися духовно. Адже поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба.

«Ну що б, здавалося слова?

Слова та й голос – більш нічого.

А серце б’ється – ожива.

Як їх почує. Знать, од Бога

І голос той, і ті слова

Ідуть між люди!». 

Т. Шевченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь