Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відкрито творчу виставку Миколи Опанащука

Дата: 26.12.2018 12:09
Кількість переглядів: 730

22 грудня в художньому музеї «Пулинські барви» відбулася презентація творчого доробку (малярство, графіка) заслуженого діяча мистецтв, члена гурту «Пулинське земляцтво» Миколи Опанащука.

Микола Олександрович виходець з Пулин, довгий час мешкає у Львові. Він – професор Львівської національної академії мистецтв, член Національної спілки художників України. «В його роботах за допомогою ліній передано красу природи рідного краю, тут душа України», - зазначив у вітальному слові голова громадського об’єднання художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко.

Митця вітали: члени гурту, секретар селищної ради Олена Гузюк, науковий керівник Житомирського образотворчого музею Людмила Журавська, представник Національної спілки письменників України Тетяна Фольварочна. Музичні вітання прозвучали у виконанні працівників та аматорів Центру культури і дозвілля селищної ради.

У своєму виступі Микола Опанащук привернув увагу присутніх до картини «Дідо Василь», що особливо дорога його серцю. У цій роботі автор з уяви відобразив портрет свого рідного діда, якого ніколи не бачив. Василя спіткала доля, як і багатьох репресованих у 30-і роки: вночі забрали і більше його ніхто не бачив. Лише багато років по тому рідним вдалося довідатися, що він був розстріляний у Житомирі без суду і слідства.

Усі ці роки душа Миколи Олександровича не мала спокою аж поки портрет діда не з’явився на полотні. «Ми повільно виходимо з радянського минулого, - сказав митець. - І будемо надіятися на Бога, на нашу Українську незалежну помісну церкву, яка оберігатиме від усього злого».

Микола Опанащук привітав присутніх з Новорічно-різдвяними святами, побажав усім міцного здоров’я, доброго настрою, успіхів у творчій діяльності.

Від селищної ради Олена Гузюк вручила митцю подяку. Спілка художників Житомирщини нагородила його почесною Грамотою.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь