Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Доброта і милосердя врятує світ

Дата: 18.12.2018 11:00
Кількість переглядів: 19174

Напередодні свята доброго і милосердного Миколая в дитячому відділі селищної бібліотеки зібралося близько 30 маленьких читачів. На порозі книгозбірні їх зустріли запитанням: «Що врятує світ»? Замість класичного – «Краса врятує світ» діти відповіли: «Доброта врятує світ».Фото без опису

«Доброта і милосердя у моєму житті». Часто чуємо ці слова: доброта, сердечність, людяність, милосердя. У ході заходу ми висвітлили проблеми милосердя, доброти, чуйності, співпереживання, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді. Розмова проходила у вигляді діалогу. Цілком природнім і закономірним вважається допомогти знедоленому, нещасному, поділитись шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість, порятувати хворого, заступитися за беззахисного. Кожен з присутніх думав про своє подальше життя, про своє майбутнє. Чи не усі ми хочемо жити добре, красиво. Але не потрібно забувати в той же час про свою душу. Дбаючи про матеріальне, не слід забувати про духовні цінності.

Добрі слова і вчинки, спрямовані на порозуміння, взаємодопомогу, підтримку одне одного. Вони породжують радість, задоволення, повагу, любов між людьми.

Фото без описуДоброта – найбільша цінність нашого життя. Так, це саме та якість, що коштує так дешево, але цінується так дорого. Її не можна купити ні за які гроші, вона по краплиночці виховується змалечку.

Милосердя – щиросердність, співчуття, любов на ділі, здатність відгукнутися на чужий біль. Людям милосердним притаманне співчуття по відношенню до сироти, інваліда, тяжко хворих, людей похилого віку та тих, котрі потрапила в біду.

Разом з читачами було обговорено основні принципи відповідальності:

  1. Я несу відповідальність за все, що роблю;
  2. Я несу відповідальність за своє навчання;
  3. Я несу відповідальність за своє шанобливе ставлення до оточуючих, до батьків;
  4. Я несу відповідальність за своє місто, країну і цілий світ;
  5. Я несу відповідальність за дбайливе ставлення до довкілля та збереження його для наступних поколінь.

Після розмови ми провели активну частину заходу. Це були конкурси на кращий вірш про Миколая, пісню, танець. Нами також проведено тематичну вікторину, діти відгадували загадки.

Наші маленькі читачі отримали символічні подарунки та солодощі від Миколая за свою активність.

Ольга Буланова, бібліотекар дитячого відділу Пулинської селищної бібліотеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь