Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинчани стали учасниками історичної події

Дата: 17.12.2018 16:56
Кількість переглядів: 549

15 грудня у Києві біля Софіївського храму відбулася історична подія – Об’єднавчий собор, на якому оголошено про створення в Україні Незалежної Помісної Православної Церкви та обрано її предстоятеля – Епіфанія. Під стінами храму, де народжувалась Помісна Церква, провели кілька годин і представники Пулинщини.

Фото без опису

З ранку на площі храму почали збиратися люди. Тут можна було побачити таблички з назвами багатьох регіонів України.Фото без опису Зі сцени демонструвалися виступи громадських діячів, відомих літераторів та артистів, міністра культури Євгена Нищука та інших. Вів святкову урочистість працівник українського радіо Дмитро Хоркін.Фото без опису

Ближче до полудня священики провели спільний молебень.

На площі було холодно. Хтось ішов погрітися в автобуси, припарковані неподалік, хтось у намети з чаєм та кавою, що знаходилися поряд.

Працівнику сайту Пулинської селищної ради Катерині Черниш вдалося поспілкуватися з жителькою Херсонщини. Жінка розповіла, що їхня делегація їхала цілу ніч, аби стати свідком цієї історичної події і побачити Київ. Та більшість присутніх не очікувала, що народження Помісної Церкви може затягнутися далеко за полудень. Проте вони стали не тільки учасниками цієї визначної події, але і змогли помилуватися зимовим Києвом.

Обраний на соборі предстоятель новоствореної Української Помісної Церкви Епіфаній отримає Томос (документ) у Константинополі від Вселенського патріарха на свят-вечір, 6 січня 2019 року. І в цьому величезна заслуга президента України Петра Порошенка.  

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь