Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про реєстрацію та зняття з реєстрації громадян

Дата: 09.11.2018 16:20
Кількість переглядів: 1632

8 листопада головним спеціалістом Пулинського районного сектору управління державної міграційної служби (РС УДМС) Н. Б. Олькіною проведено семінар щодо діловодства та основних положень з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання громадян.

На семінарі були присутні спеціалісти, які відповідають за відповідність законодавству та належний стан діловодства з питання реєстрації/зняття реєстрації місця проживання громадян. Нагадуємо, що функцію з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання громадян передано до виконавчих органів територіальних громад, а підрозділи міграційної служби припинили здійснення реєстрації місця проживання громадян. Крім цього, обговорювались шляхи співпраці громад з органами Пулинського РС.

Для населення громади і у подальшому залишається дійсним вклеювання фотографії в паспорт-книжечку по досягненні 25- і 45-річного віку, незважаючи на повне припинення випуску внутрішніх паспортів у паперовому вигляді. Відповідну послугу надаватимуть як підрозділи ДМС, так і центри надання адміністративних послуг. Проте з 10 жовтня 2018 року даною послугою можуть скористатись лише ті жителі громади, котрі звернулись у 30 денний термін після виповнення їм 25/45 років відповідно. Якщо ж після виповнення 25/45 років минуло вже більше 30 днів, то паспорт вважається недійсним і підлягає заміні на новий паспорт громадянина України у формі ID-карти.

У Пулинах запровадили електронну чергу для оформлення закордонного паспорту. Це можна зробити на сайті ДМС України https://dmsu.gov.ua/services/online.html

Для реєстрації на сайті ДМС України потрібно надати чотири останніх цифри паспорта громадянина України та номер мобільного телефону, на який прийде код підтвердження та номер у черзі. Кожного дня після 24:00 з’являється нова квота на наступний день реєстрації. На один телефонний номер є можливість зарезервувати чергу не більше, як для чотирьох членів родини. При спробі порушити це правило, телефонний номер блокується для доступу в систему.

Фото без опису

О. Л. Тичина, головний спеціаліст з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб Пулинської селищної ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь