Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Результати зовнішнього незалежного оцінювання - 2018

Дата: 02.11.2018 09:13
Кількість переглядів: 750

Реєстрація для участі в ЗНО проходила з 6 лютого до 19 березня. Електронні запрошення-перепустки учасників зовнішнього оцінювання були розміщені на інформаційних сторінках учасників на сайті Українського центру оцінювання якості освіти до 30 квітня поточного року.

Фото без описуУчні, які зареєструвалися для проходження ЗНО, мали можливість скласти тести з 11 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, французької мови. ЗНО з української мови і літератури є обов'язковим для абітурієнтів.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання мав право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із переліку, вказаного вище.

Цього року для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, німецької мов були використані тести двох рівнів складності: В1 і В2. Новацією цих тестів стало проведення тестування «Розуміння мови на слух», яке передбачало прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

61 випускник із 62 учнів ЗЗСО з Івановицької ЗОШ І-ІІІ ст., Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ст., опорного закладу загальної середньої освіти Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст. та Вацлавпільської гімназії повинні були підтвердити свої знання за курс повної загальної середньої освіти.

ДПА здобувачів освіти здійснювалася у формі зовнішнього незалежного оцінювання з 22 травня до 14 липня з трьох предметів:

  • українська мова;
  • математика або історія України (період ХХ - початок ХХІ століття);
  • предмет за вибором - учні обирали предмет з одного із зазначених навчальних предметів: біологія, хімія, фізика, географія, іноземна мова, математика, історія України.

Відділом освіти проводилася відповідна робота з організації заходів по проведенню ЗНО.

На нарадах директорів заслуховувалися питання організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання, до учнів та їх батьків була донесена інформація про:

- календарний план заходів з підготовки та проведення ЗНО-2018;

- проведення інформаційно-роз'яснювальної кампанії;

- організація реєстрації учнів на ЗНО-2018.

Протягом 2017-2018 навчального року відділом освіти, адміністраціями закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ст. проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота серед учнів шкіл, батьківської громадськості щодо особливостей проведення ДПА з предметів у форматі ЗНО.

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, в освітніх закладах були створені постійно діючі інформаційні куточки «ЗНО-2018», проводилися батьківські збори, спільно з учнями випускних класів та індивідуальні консультації для батьків та учнів.

Враховуючи те, що за статистикою соціологічного дослідження близько 90% студентів І курсу закладів вищої освіти схвально відгукуються щодо корисності проходження пробного ЗНО в системі підготовки до основної сесії, в опорному закладі ЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст. був створений пункт пробного тестування для адміністративно-територіальних одиниць Пулинського району.

Випускникам закладів освіти була надана можливість ознайомитися з процедурою зовнішнього незалежного оцінювання, психологічно адаптуватися до неї, оцінити рівень своїх знань, навчитися розраховувати час на виконання завдань.

На пробне тестування (з різних предметів) зареєструвалося 86 учнів освітніх закладів Пулинського району, 56 – пройшли пробне тестування з української мови та літератури. Учні, які зареєструвалися та пройшли пробне тестування, не тільки усвідомили порядок і процедуру незалежного тестування, а й змогли своєчасно скоригувати підготовку до основної сесії ЗНО.

Пробне ЗНО пройшло на належному організаційному рівні, без порушення вимог процедури тестування. Адміністрацією та директором ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. Лисюк З.А., відповідальною за пункт тестування, були створені належні умови роботи пункту пробного тестування та забезпечено дотримання процедури ЗНО.

На ЗНО-2018 зареєструвався 61 випускник із 62, що становить 98% загальної кількості випускників 11 класів закладів освіти Пулинської ОТГ. Явка випускників на ЗНО становить 100%.

Відділом освіти був виданий наказ від 14.05.2018 року №71/о «Про організацію підвозу до пунктів проведення ЗНО випускників 11 класів ЗЗСО», організовано супровід автобусів працівниками Пулинського відділення поліції. Директорами шкіл видані накази про призначення відповідальних осіб за підвіз учнів до пунктів проведення ЗНО та в зворотному напрямку. Це дало змогу вчасно прибути до пунктів тестування, уникнути запізнень, всі учні мали при собі відповідні документи. 

Шестеро випускників, а саме: троє з Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ст., двоє з опорного ЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст. та один з Вацлавпільської гімназії повинні були підтвердити свої знання на високому рівні, щоб одержати золоті та срібні медалі. Проте лише одна учениця Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. підтвердила свої знання і отримала Золоту медаль. Даний факт свідчить про не завжди об’єктивне оцінювання навчальних досягнень учнів, які претендують на відзнаку, недостатній контроль з боку адміністрації за рівнем сформованості ключових та предметних компетентностей та якістю знань претендентів на відзнаку.

За наданою Українським центром оцінювання якості освіти інформацією про проведення державної підсумкової атестації з української мови та літератури, математики, історії України, що відбулася у формі зовнішнього незалежного оцінювання маємо наступні результати:

За підсумками тестування з української мови і літератури 48% учнів продемонстрували результати достатнього та високого рівнів навчальних досягнень, 6 – виконали завдання на початковому рівн (2 учні Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ст., 4 – Пулинської). Проте й кращі результати показали випускники ЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст. – 21 учень виконали завдання на достатньому та високому рівнях, якісний показник становить 61%, одна учениця набрала більше 180 балів. Такі результати свідчать про належний рівень підготовки до тестування з української мови. За результатами тестування якісний показник у Вацлавпільській гімназії становить 45%, у Івановицькій ЗОШ І-ІІІ ст. – 40%, Кошелівській ЗОШ І-ІІІ ст. – 33%. Не подолали мінімальний поріг при тестуванні з української мови 1 учень з Вацлавпільської гімназії та 1 – з ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. Дані показники свідчать, що завдання тесту виявилися посильними для більшості випускників закладів освіти.

У тестуванні з історії України взяли участь 59 учнів закладів освіти - це 96,7% від загальної кількості випускників. Якісний показник становить 44%. Не подолали поріг 3 учні з Вацлавпільської гімназії, Пулинської та Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Взяли участь у тестуванні з математики 16 учнів закладів освіти, що становить 26% від загальної кількості випускників. Якісний показник – 30%. Не подолали поріг 2 учнів з Вацлавпільської гімназії та Івановицької ЗОШ І-ІІІ ст. Це означає, що завдання тесту виявилися важкими для 70% випускників, про низький рівень підготовки учнів з математики.

Взяли участь у тестуванні з біології 47 учнів, що становить 77% від загальної кількості випускників. Якісний показник – 40%. Не подолали поріг 3 учнів (Вацлавпільська гімназія, Кошелівська та Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст.). Один випускник з Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. набрав від 180-200 балів.

З іноземної мови взяли участь у тестуванні 21 учень, що становить 34% від загальної кількості, якісний показник 30%. Не подолали поріг 4 учні: 1 з Вацлавпільської гімназії, 3 – з Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. Це також означає, що завдання тесту виявилися важкими для 70% випускників, рівень підготовки учнів з іноземної мови є недостатнім.

За інформацією з ЗЗСО І-ІІІ ст., у вищих учбових закладах І-ІІ рівнів акредитації навчаються 9 учнів, ІІІ-ІV – 40 учнів, що становить 66% від загальної кількості випускників, котрі зареєструвалися на ЗНО-2018, на державній формі навчання освіту здобувають – 15 учнів, що становить 25 %. Є випадки, коли учні набрали достатню кількість балів для навчання в ЗВО на державній формі, проте обрали навчання в інших ЗВО, де навчаються за контрактом.

Відповідно до наказу МОН від 22 серпня №931«Про затвердження Календарного плану підготовки та проведення в 2019 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти», до наказу МОН від 22 серпня №931 «Про підготовку та проведення в 2019 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» в ЗЗСО І-ІІІ ст. розпочалася підготовка до ЗНО-2019.

Відділ освіти селищної ради.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь