Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Корисне сімейне читання

Дата: 23.10.2018 12:50
Кількість переглядів: 569

20 жовтня на засіданні читацького клубу за інтересами «У світі цікавого», що діє при дитячому відділі Пулинської селищної бібліотеки, обговорювалось питання корисного сімейного читання.

Фото без опису

Спочатку діти розповідали про те, з ким вони вперше прийшли до бібліотеки. Хтось з мамою чи татом, з бабусею чи дідусем, інші – з однокласниками або друзями. Ділилися своїми першими враженнями про відвідування бібліотеки з приємною посмішкою на вустах. Розповідали, що з раннього дитинства їм читали або розповідали казочки перед сном здебільшого мами, або бабусі. А коли вже в них не вистачало фантазії придумувати нові казки, то йшли до бібліотеки за літературою. Саме так розвивалось сімейне читання в наших маленьких читачів, прививалась любов до самостійного читання. Адже всім відомо, що хто багато читає, тому наука в школі дається легко (у цьому я переконалась з власного досвіду, працюючи 36 років з читачами дитячої книгозбірні). Після проведених вікторин, конкурсів, загадок на різну тематику приємно відчувається, що наші діти багато читають різноманітної літератури.

За чаєм ми знову розмовляли про моральні цінності. Найактивніші школярики отримали символічні сувеніри на згадку. Діти мали можливість познайомитись з літературою, представленою на виставці «Батьки! Читайте дітям не моралі, а книжки!».

Минуть роки. Наші нинішні читачі стануть дорослими, одружаться, матимуть своїх діток. Тоді вони згадають наш масовий захід. І будуть залучати синів та доньок до сімейного читання, а бібліотека охоче їм в цьому допоможе.

Присутніх на заході було 14 читачів різних вікових категорій: від 1 до 10 класу, з них 8 виявили бажання взяти літературу для себе та своїх родичів. Нами було видано 17 примірників літератури.

Фото без опису

Ольга Буланова, бібліотекар І категорії дитячого відділу

 Пулинської селищної бібліотеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь