Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Село моє – для мене ти – єдине»

Дата: 18.10.2018 14:24
Кількість переглядів: 33931

Рідний край! Він починається від батьківського порога, стежини, калини біля хати, з барвінку, який ніжно стелиться у садку. А ще він починається з прадавніх коренів нашого народу. 14 жовтня українці відзначали чотири великі свята: День святої Покрови Пречистої Богородиці, 76-у річницю створення Української повстанської армії (УПА), День Українського козацтва, День захисника України.

Фото без опису

Минулої неділі в Івановичах відбулися святкові заходи з нагоди Дня села (відзначення якого - 470-річчя започаткували 14. 10. 2016 р.).

У  Будинку культури, де проходило святкування, говорили про наше рідне село, де ми народилися і живемо, де живуть наші дідусі й бабусі, батьки. Адже кожен із нас є представникам трьох великих родів – своєї родини, свого села, свого народу. Щасливі ми, що народились і живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – в нашім славнім селі Івановичі. Мальовничий куточок з блакитним небом і працьовитими людьми – це мої Івановичі. Розташоване село за 50 км від обласного центру та за 7 км. до районного. Площа населеного пункту – 4,03 км². Протяжність села з півночі на південь 3 км. 163 м., а з заходу на схід – 3 км. 850 м. Населення – 1007 чол. Кількість дворів – 495. Це – найбільше село Пулинського району. На території громади діють: будинок культури з бібліотекою, заклад дитячої освіти, школа, поштове відділення, ФАП, церква, 6 магазинів. А також працюють сільськогосподарські підприємства: ТОВ «Агрорегіон Житомир», «Івановичі хміль» та фермерське господарство «Лан». У селі є підприємство з переробки відходів деревини – ТОВ «Перша деревообробна компанія». Одним словом – велика дружня сім’я.

ТОВ «Агрорегіон Житомир» (Віталій Гудзюк) і ТОВ «Івановичі хміль» (Тетяна Халімон) – це основні меценати громади села, за що ми їм дуже вдячні. І нехай Ваша щедрість повернеться до Вас сторицею у матеріальній і духовній сфері. Ці підприємства вирішують багато поточних питань з життя громади. Окремо велика подяка від громади села ТОВ «Агрорегіон Житомир» та ТОВ «Івановичі хміль» за надану матеріальну допомогу для проведення  свята.

Село наше – то велика і дружня родина, це наші славні земляки: вчителі, інженери, лікарі, землероби, тваринники, комбайнери, механізатори, котрі живуть з нами та в інших місцях, але тут пройшло їх босоноге дитинство, незабутня юність. Бережімо ж славні традиції, звичаї та свята нашого села, примножуймо здобутки його на радість дітям та внукам нашим, бережімо ж наше село, не цураймося його свят та буднів, бо село – це криниця нашого родоводу, це наша велика родина.

На святково оформленій сцені квітковими композиціями з повітряних кульок та напису: «Я люблю Івановичі» ведучі Тетяна Кравчук (завідувач БК) та Ірина Бондарчук (бібліотекар) відкрили святковий захід. Він розпочався Гімном України. За давнім українським звичаєм гостей свята зустрічали хлібом-сіллю, який вручили голові Пулинської громади Олександру Гаврилюку.

Протягом урочистої частини свята на великому екрані демонструвались презентації «Наше рідне село Івановичі», «Покрова козацька» та фотознімки із життя села.

У своєму виступі О.С.Гаврилюк привітав учасників свята з Днем святої Покрови Пречистої Богородиці, 76-ою річницею створення Української повстанської армії (УПА), Днем Українського козацтва, Днем захисника України та запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих воїнів учасників АТО. Олександр Станіславович висловив щирі слова вітання присутнім, а також подарував мотокосу для потреб нашого старостинського округу.

Село – наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня. Наше село – розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Вона наша сповідь і турбота, і безтурботність теж. Рідне село – це ми з вами, це наша Україна-мати. В. о. старости Івановицького старостинського округу Вячеслав Пишнюк наголосив: «Я вітаю всіх присутніх та кожного жителя Іванович з всіма святами сьогоднішнього дня. 473-річна історія села має багато трагічних, героїчних та звитяжних сторінок… Я вірю і знаю, що моє рідне село Івановичі буде існувати і процвітати ще сотні літ. Користуючись нагодою, я хочу подякувати Олександру Станіславовичу за подарунок, з допомогою якого наше село буде виглядіти ще ошатнішим».

Фото без опису

Село моє рідне, у тихім розмаї

Я пісню веселу про тебе співаю.

На святковому заході звучали музичні номери місцевих аматорів – Ладослави Опанащук, Ірини Черниш, Наталії Степанчук та Ані Якубенко з с. Окілка. Музичний супровід забезпечив Сергій Якубенко з Окілка. Між клубними працівниками сусідніх сіл 13 років відбувається співпраця, яка проявляється в спільних концертах до свят та ювілейних заходів у селах Івановичі, Окілок, Новопіль, Вільськ, Зороків, Троковичі, Некраші.

Жіноча вокальна група у складі: Л.В. Стацюк, Г.О. Супрунчук, Н.І. Сергієнко, О.П. Черниш, З.С. Бобрик під музичний супровід П.А. Сака колоритно виконала українські народні пісні.

З надією на майбутнє села присутні слухали виступ вихованців Івановицького ЗДО «Струмочок», котрі прочитали поетичні рядки та заспівали веселу пісеньку.

Фото без опису

Реальним фактором економічного, соціального та культурного розвитку Іванович завжди була і є школа. Школа – це своєрідний оберіг села і теплий вогник для дітей і дорослих. І тому у виступі учнів місцевої школи прозвучала надія на те, що наша рідна школа має велике і довге майбутнє.

Село наше красиве і квітуче, і назва у нього наймиліша. Але все ж справжньою їх окрасою є люди. Ми бачимо їх щодня, вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості. І саме, в День свята села, його організатори порадували теплими словами усіх односельчан. Але всіх нагородити не в силах ні старостат, ні меценати. І тому були відзначені односельчани в певних номінаціях: «Золоте весілля» – Марія Іванівна та Борис Васильович Мельники; «Молоде подружжя» - Оксана та Олег Якимчуки; «Наймолодший житель села» - Мілана Лисюк; «Милосердя» - Наталія Черниш; «Сімейне тепло» - Марина та Вадим Файдюки; «Захисник України» - Тарас Мельник, Руслан Опанащук, Вадим Кучер, Олександр Голомах, Валентин Красновський, Анатолій Срібняк, Олександр Веліченко, Руслан Сіцінський (учасники АТО); «Творча особистість» - переможці конкурсу малюнків серед школярів на тему «Моє село Івановичі»; «Активний житель села» - Надія Рабченюк та Андрій Фатич.

Святкування Дня села продовжилось виступом народного аматорського вокального ансамблю «Промінь» БК Пулинської селищної ради, який українськими піснями справжніх сучасних козаків зігрів атмосферу позитивного настрою присутніх у залі. Колоритні чоловічі голоси додали неповторного звучання пісням під супроводом баяну та інших музичних інструментів.

На святі була проведена безпрограшна благодійна лотерея, кошти від продажу якої пішли на допомогу одинокому односельцю.

Ведучі щиро подякували всім присутнім, котрі завітали на свято. І побажали: «Нехай воно зігріє ваші серця добром і залишить в них найкращі спогади. І нехай всіх нас об’єднає любов до рідної землі. Любіть та плекайте її. Хай рідна земля взамін дарує вам все своє невичерпне добро…».

Офіційна частина свята завершилась і в.о. старости подякував ведучим та учасникам художньої самодіяльності, вручивши квіти та маленькі солодкі подарунки.

Святкова дискотека з низкою спецефектів та якісним звуком розважила місцеву молодь, подарувавши море позитивних емоцій.

Я люблю наше село Івановичі, яке для мене є рідною, милою малою батьківщиною і вірю у його велике майбутнє!!!

Вячеслав Пишнюк, в. о. старости Івановицького старостинського округу.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь