Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Побували на спільній молитві за Україну

Дата: 16.10.2018 11:47
Кількість переглядів: 637

14 жовтня на Софіївській площі в Києві за участі президента Петра Порошенка, голови Української православної церкви Київського патріархату Філарета, представників інших конфесій відбувся багатолюдний молебень за Єдину церкву, армію і сильну державу. На богослужінні побували працівники Пулинської райдержадміністрації та мешканці громади.

Свої привітання зі святом Покрови, Днем захисника Вітчизни та з попереднім рішенням про надання автокефалії висловили: президент Петро Порошенко, предстоятель Української автокефальної православної церкви Макарій, єпископ Української греко-католицької церкви Богдан Дзюрах, представник Української православної церкви Московського патріархату та інші.

У своєму виступі П.О.Порошенко наголосив, що отримання Томосу – це не привід для розбрату, а навпаки – поштовх до єднання. В нову об’єднану церкву силоміць нікого не зганятимуть. Це буде добровільне об’єднання. Водночас президент запевнив, що тиску на прочан Української православної церкви Московського патріархату не буде, а держава захистить права священиків та прочан УПЦ МП, які разом з іншими будуть створювати єдину Українську помісну церкву.

Крім цього Петро Порошенко підкреслив, що Томос про автокефалію буде вручено предстоятелю церкви, якого обере об’єднавчий архієрейський собор.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь