Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Укладайте договори на вивезення побутових відходів!

Дата: 08.10.2018 14:13
Кількість переглядів: 684

Культура поводження з побутовими відходами в нашому селищі залишається на низькому рівні. 

 

За статистикою, кожна людина продукує 400-500 кг твердих побутових відходів за рік. Законодавство України забороняє спалювати та закопувати сміття у невідведених для цього місцях, з огляду на те, що значна його частина є токсичною і не розкладається в природному середовищі. Тому проблема вивезення відходів є надзвичайно актуальною.

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок зобов’язані укласти договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснювати оплату таких послуг.

На території смт Пулини виконавцем послуги з вивезення побутових відходів визначено КБП «Пулинський водоканал» Пулинської селищної ради.

На даний час договори на вивезення побутових відходів укладено з власниками 445 домогосподарств (всього в Пулинах їх близько 1500).

Рішенням №47 від 19.04.2017 р. виконавчого комітету Пулинської селищної ради «Про затвердження тарифів на вивіз твердих побутових відходів в смт Пулини» встановлено тариф у розмірі 15 грн з однієї особи. Вивезення налагоджено згідно з затвердженим графіком.

Відсутність договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою на території Пулинської селищної ради і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Адміністрація КБП «Пулинський водоканал» інформує власників домогосподарств, які не уклали договори на вивезення твердих побутових відходів, про те, що у найближчий час їм буде надіслано такі договори. Їх необхідно підписати та повернути за адресою: смт Пулини, вул. Героїв Небесної Сотні, 13, КБП «Пулинський водоканал» Пулинської селищної ради.

Адміністрація КБП «Пулинський водоканал».

Фото без опису

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь