Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Щодо напруженої епідемічної ситуації

Дата: 17.09.2018 15:19
Кількість переглядів: 675

Днями від Міністерства охорони здоров’я України селищна рада отримала лист такого змісту: «За останні 5 років має місце нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики.

На сьогодні в країні вже спостерігається спалах захворювання на кір. Зокрема з початку 2018 року зареєстровано майже 30 тисяч випадків хвороби, у тому числі 13 – з літальним наслідком.

Захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру, про що свідчить чергування періодів підйому і спаду захворюваності, зменшення між епідемічного періоду.

Ураховуючи, що ризик масового поширення зазначених інфекцій особливо збільшується з початком навчального року, просимо вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопущення не вакцинованих (за відсутності протипоказань) дітей у заклади освіти. Зазначена вимога передбачена у статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» відповідно до якого дітям, котрі не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Відповідно з календарем профілактичних щеплень в Україні, діти у віці до 6 років повинні бути щепленими проти гепатиту В, туберкульозу, кору, краснухи, паротиту, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хібінфекції. У шестирічному віці проводиться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

На сьогодні в Україні достатня кількість ефективних якісних безпечних та прекваліфікованих ВООЗ вакцин, щоб охопити імунопрофілактикою всі вікові групи, котрі цього потребують.

Просимо взяти під особистий контроль організацію заходів, спрямованих на попередження захворювання населення на інфекційні хвороби, яких можна запобігти шляхом імунопрофілактики».

В. о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун,

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь