Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

ГО «Дніпро-Січ» нагадала про декомунізацію

Дата: 15.08.2018 16:38
Кількість переглядів: 716

До Пулинської селищної ради надійшов лист-звернення від громадської організації «Дніпро-Січ». У ньому йшлося про те, що на території Ялинівського та Кошелівського старостинських округів до цього часу збереглися пам’ятники комуністичним лідерам радянських часів. Згідно з Законом про декомунізацію, який діє в Україні з травня 2015 року, вони мають бути демонтовані.

Фото без опису

Розпорядженням селищного голови Олександра Гаврилюка було створено комісію. Її керівником призначено голову постійної комісії з гуманітарних питань та регламенту Олену Мороз. 14 серпня члени комісії побували у Старій Олександрівці та Кошелівці, де знаходяться пам’ятники колишнім активним партійним діячам – Михайлу Фрунзе та Миколі Щорсу.

Обидва пам’ятники були споруджені за кошти місцевих господарств. До реєстру історичних пам’яток вони не належать, історичної цінності – не мають.

Членами виїзної комісії обговорено ситуацію та прийнято рішення: винести це питання на розгляд чергового засідання сесії селищної ради, яке відбудеться 17 серпня.

Фото без описуФото без опису

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь