Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У день пам’яті та скорботи

Дата: 22.06.2018 15:56
Кількість переглядів: 760

22 червня, у День пам’яті та скорботи, у Пулинах біля Монументу Слави зібралося чимало людей. Керівництвом громади та району до його підніжжя покладено квіти. А на селищному кладовищі відбулося перепоховання останків невідомого солдата.

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні ми згадуємо усіх героїв, які боролися і відали своє життя у роки Другої світової війни за визволення Батьківщини від ворогів. За статистикою, у тій війні Україна втратила кожного шостого жителя. Чи не у всіх населених пунктах країни є Пам’ятний знак чи Братська могила загиблим воїнам. А скільки їх так і залишилися невідомими!?

Фото без опису

Фото без опису

Нещодавно останки невідомого солдата були знайдені біля села Веселе. Пошуковець Володимир Адамович припускає, що то був боєць 5-ї армії генерала Потапова, який загинув у 1941 році.

Виступаючи на церемонії поховання, селищний голова Олександр Гаврилюк зазначив, що встановити ім’я загиблого дуже важко. Адже у 1942 році були відмінені медальйони. Така вона жорстока і страшна війна. На жаль, і зараз країна у війні, гинуть її захисники.

Фото без опису

На кладовищі, біля Братської могили, похований наш молодий односелець – Сергій Ковнацький. А з іншого боку захоронили останки невідомого солдата.

Настоятель Свято-Миколаївської церкви о. Сергій Янчук відслужив поминальну панахиду, згадавши усіх полеглих за визволення Батьківщини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь