Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Скраплений газ

Дата: 22.05.2018 15:01
Кількість переглядів: 809

Скраплений газ постійно користувався і користується попитом у сільського населення. Особливо його потреба відчувається у теплий період року.

Фото без описуУ середині квітня до Пулинського селищного голови О. С. Гаврилюка звернулася т. в. о. старости Пулино-Гутського старостинського округу Т. Д. Буковенко з питання не забезпечення жителів округу скрапленим газом протягом тривалого часу. Така ситуація викликає серйозне занепокоєння у населення.

З цього приводу селищна рада направила листи до голови Житомирської обласної державної адміністрації І. П. Гундича та голови обласної ради В. В. Ширми і отримала таку відповідь: «Повідомляємо, пунктом 4 Порядку організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 №570 «Про організацію та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу» (надалі – Порядок), визначено, що продаж нафти сирої, газового конденсату, скрапленого газу здійснюється продавцями на аукціонах щомісяця.

Відповідно до пункту 52 Порядку спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу для потреб населення (далі спеціалізований аукціон) проводяться згідно з затвердженим аукціонним комітетом графіком, проте протягом лютого-березня 2018 року спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу для потреб населення не проводились.

Нестабільне проведення спеціалізованих аукціонів призвело до фінансової неспроможності ДП «Пропан» здійснювати господарську діяльність, та відповідно, до звільнення значної кількості працюючого персоналу. Саме тому у черговому спеціалізованому аукціоні, що відбувся 26 квітня 2018 року, ДП «Пропан» ПАТ «Житомиргаз», як покупець, участі в торгах не брав.

Враховуючи вищевикладене, велику кількість скарг від населення щодо припинення господарської діяльності газонаповнювальних пунктів на місцях 8 травня під головуванням заступника голови облдержадміністрації О. О. Ясюнецького проведе нарада. За її підсумками облдержадміністрація звернулася до Прем’єр-міністра України В. Б. Гройсмана та міністра вугільної промисловості І. С. Насалика щодо сприяння у вирішенні питання щомісячного проведення спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення та рекомендовано ДП «Пропан» взяти участь у наступному спеціалізованому аукціоні».

Питання відновлення забезпечення населення скрапленим газом знаходиться на постійному контролі у селищній раді. Про остаточне його вирішення жителів громади буде повідомлено.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь