Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

15 травня – Міжнародний день сім’ї

Дата: 14.05.2018 15:18
Кількість переглядів: 829

Чудовими травневими днями, коли все довкола буяє та квітує, ми відзначаємо два найпрекрасніших родинних святаДень Матері (13 травня) та Міжнародний день сім’ї.

Фото без описуТакий гармонійний збіг є глибоко символічним. Сім'я, родина, рід... До цих головних надбань людського суспільства ми, українці, завжди ставилися й ставимося з особливою святістю та повагою. Адже саме в родині ми черпаємо духовні сили, наснагу та оптимізм, у родині відчуваємо, що таке справжнє щастя, любов, душевний затишок і добро.

А берегинею усього цього є мудра Жінка-мати. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найдорожчим, найближчим і найдобрішим, а любов до неї – вічна та безмежна.

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності й розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

У всі часи за відношенням держави, а також за становищем родини в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави — необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

Все більше українських родин саме в цей день вітають своїх рідних зі святом, щиро бажають самим рідним людям міцного здоров’я, щастя, добра. Але як бути тим дітям, яким нікого назвати «матусею» або «батьком»...

У день, коли на світ з'являється немовля, щасливі батьки сяють усмішками від почутих слів: "Вітаємо вас, мамо! Вітаємо вас, тату!" Нові, незвичні слова – мама, тато... Вони відчувають себе іншими людьми – більш відповідальними, дорослими, досвідченими.

Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трохи підріс, набув свого життєвого досвіду, набив своїх "гуль", натерпівся образ або навіть зневірився у тому, що на світі є добрі й люблячі дорослі.

Коли ви зустрінете таку дитину, пригорніть її до себе, погладьте по голові, візьміть за руку, загляньте в очі. Впізнаєте? Це ваша дитина. Вона чекала на вас з народження. Вона буде поруч, коли ви будете робити свої перші кроки як тато і мама. Вона буде любити вас. Вона пробачатиме вам помилки, так само, як ви пробачатимете їй дитячі витівки. І ви будете справжньою дружною родиною, тому що в основі ваших стосунків є любов.

Чи будете ви відчувати себе відповідальними, дорослими, досвідченими, як ті батьки, які почули перший крик свого новонародженого дива? Безумовно. Бо ви теж є справжніми батьками. У вас не було дев'яти місяців на підготовку до появи малюка у вашій родині. Ви довше "виношували" рішення мати дітей. І ви ще й досі маєте сумніви, чи зможете ви бути батьками дитині, яка з'явиться у вашій родині не в момент свого народження, а пізніше?

Держава приділяє належну увагу сімейним формам виховання. Фінансування сімей опікунів, піклувальників, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Крім того, одному з прийомних батьків та батьків-вихователів виплачується грошове забезпечення у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Якщо ви вирішили взяти на виховання у свою сім’ю дитину – сироту, або дитину, позбавлену батьківського піклування звертайтесь до відділу гуманітарного Пулинської селищної ради за адресою: вул.  Незалежності, 13 або за телефоном: 3-21-83.

У переддень свят щиро бажаємо кожній родині Пулинської громади щасливої долі, міцного здоров'я, добробуту, благополуччя, миру, злагоди та любові. Нехай будуть щасливими і вдячними ваші діти, а буденні клопоти завжди радісними і приємними. Нехай для кожного з вас родина буде самою надійною фортецею, тим місцем, де завжди зрозуміють, підтримають і допоможуть.

 Відділ гуманітарний селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь