Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Турнір пам’яті героя – Олександра Чернявського

Дата: 23.04.2018 16:23
Кількість переглядів: 863

Квітень для жителів села Сколобів має особливе значення: 32 роки тому 9 числа цього місяця народився випускник місцевої школи Олександр Чернявський, котрий героїчно загинув у лютому 2015 року на Сході України в ході АТО під Дебальцевим. Дату 9 квітня викарбовано на меморіальній дошці, що розміщена на стіні навчального закладу. І кожен учень приносить шану герою.

Навчаючись у Сколобівській ЗОШ, Сашко любив поганяти м’яча на стадіоні в позаурочний час. Тому після його трагічної загибелі, місцева влада разом з адміністрацією школи ухвалили рішення проводити спортивний турнір з міні-футболу в знак вшанування пам’яті героя. І такий турнір вже проводиться втретє, цього річ – 21 квітня.

Минула субота видалась напрочуд чудовою, ясною та сонячною. Шкільне подвір’я з нетерпінням чекало учасників, вболівальників та гостей турніру на кубок О.І.Чернявського.

На спортивний захід було запрошено родичів та близьких Олександра, керівника Пулинської селищної ради та начальника відділу освіти, місцеву владу та футбольні команди з учнівських колективів неповних середніх шкіл району.

Прохолодного, але сонячного ранку біля школи зібралися всі небайдужі. Жителі Сколобова прийшли вшанувати пам'ять загиблого героя-односельця.

Відкриття турніру розпочалося з урочистої шкільної лінійки, де було згадано дитинство, юність та героїчний вчинок Олександра. Перед присутніми виступили: Пулинський селищний голова О. С. Гаврилюк, начальник відділу освіти селищної ради Н. В. Опанащук, в. о. старости Кошелівського старостинського округу С. А. Климчук, директор школи Т. П. Дереза, пастор церкви ЄХБ с. Сколобів І. А. Прокопчук, а також школярі. Наприкінці урочистостей було проведено жеребкування між командами-учасницями турніру.

У змаганнях брали участь 8 команд ЗОШ І-ІІ ст.: Очеретянська, Курненська, Старомайданська, Староолександрівська, Сколобівська, Теньківська, Чернявська та Зеленополянський НВК. Суддею матчів був С. М. Гомонюк.

Запекла боротьба розгорнулася на футбольному полі, чудова гра відбувалася між командами по олімпійському зразку. Оскільки у будь-яких змаганнях є переможці й переможені, то в цьому турнірі ІІІ місце посіла команда Курненської ЗОШ, ІІ – Зеленополянський НВК, а І місце і перехідний кубок імені О. І. Чернявського знову виборола Старомайданська ЗОШ І-ІІ ст. Решта команд отримали задоволення від гри. Крім команд-переможців турніру, були відзначені й учасники: «Кращий бомбардир» – Євгеній Дембіцький (Старомайданська ЗОШ); «Кращий воротар» – Владислав Грибан (Курненська ЗОШ); кращий захисник – Сергій Опанащук (Зеленополянський НВК). Всі вони отримали іменні кубки.

У ході проведення турніру відвідано місце поховання Олександра Чернявського. Покладені квіти на його могилу та могилу його мами.

Організатори турніру висловлюють щирі слова вдячності спонсорам та небайдужим людям. Зокрема – Максиму Івановичу Байдюку, який представляє в нашому районі фірму «ILTA», та відділу освіти Пулинської селищної ради.

На нашу думку, Сашко з небес теж спостерігав за турніром, за тими юнаками, які продовжують його улюблену справу. І вболівав за кожну їхню перемогу. Після завершення гри кожен учасник для відновлення сили отримав смачний обід.

Ми вдячні керівникам ОТГ Пулинського району за сприяння участі команд у турнірі, а також представникам команд, гравцям, медичному працівнику Л. І. Ральку, водіям, кухарям, педагогічному персоналу Сколобівської ЗОШ, вболівальникам та всім небайдужим, хто прийшов на захід для вшанування світлої пам’яті Олександра Івановича Чернявського. Слава Герою! Слава Україні!

А. Ю. Тичина, вчитель історії та права Сколобівської ЗОШ І-ІІ ст.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь