Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Торгівля людьми – існує!

Дата: 19.04.2018 16:10
Кількість переглядів: 720

Як не прикро, але на сьогоднішній день торгівля людьми в світі ще існує. Жертвами сексуальної та трудової експлуатації стають жінки, чоловіки, діти. З цього приводу 18 квітня на базі Пулинської селищної ради за участі представників ОТГ району та в. о. старост старостинських округів відбувся тренінг.

Його провела експерт з реінтеграції ПТЛ, тренер громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Марія Климчук. Вона детально на реальних прикладах розповіла про форми торгівлі людьми, кількість потерпілих, зокрема і в нашій області – 223 мешканці. Слід зазначити, що це лише ті, котрі звернулися до ГО за допомогою.

Присутні переглянули фільм «Життя на продаж».

М. Климчук наголосила, що останнім часом фіксується все більше випадків торгівлі чоловіками з метою трудової експлуатації в різних країнах, серед яких Російська Федерація, Польща, Італія та інші. Незважаючи на те, що триває російсько-українська війна, наші співвітчизники продовжують їхати в Росію працювати, де їх нерідко підстерігає небезпека. Вона може критися і в безпечній на перший погляд роботі кур’єрів-експедиторів. Ці працівники інколи не знають, що доставляють замовнику. В посилках можуть бути і наркотики. А за наркоторгівлю, як правило – в’язниця.

Тож громадянам треба бути дуже пильними, коли вирушають на заробітки за кордон.

Якщо лихо уже трапилось і є постраждалі від торгівлі людьми, ГО «Жіночий інформаційно-консультативний центр» радить звертатися за допомогою:

Тел/факс (0412) 400 732;

Моб. тел. 096 456 55 56, 097 342 65 25 або в місцеві органи влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь