Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Збережемо і примножимо історичну пам'ять

Дата: 18.04.2018 08:28
Кількість переглядів: 602

18 квітня – День пам’яток історії та культури, який в Україні відзначається щорічно, у Міжнародний день пам’яток та історичних місць. Мета відзначення цієї дати  нагадати суспільству про необхідність збереження культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства.

Фото без опису

Невід’ємною частиною культурного надбання є й історико-культурна спадщина Пулинської громади мальовничого куточка з багатими традиціями, які й нині продовжуються вдячними нащадками.

Історичне минуле Пулинської громади відтворено в пам’ятках історії, що закарбовані в камені й бронзі. В кожному населеному пункті є пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, братські могили воїнам-визволителям, воїнам-односельчанам, полеглим на фронтах Другої світової війни. Крім того, на території селища встановлено пам’ятний знак воїнам-афганцям та рятівникам-чорнобильцям. На будівлі Сколобівської ЗОШ І-ІІ ст. розташована меморіальна дошка пам»яті Олександра Чернявського, котрий загинув в зоні проведення АТО. Окрасою селища став пам»ятник Т.Г.Шевченку, відкритий в центрі Пулин у 2014 році.

Не можна уявити повноцінного духовного життя країни без долучення людей до історії міст, сіл, культурних надбань, до унікальних творінь мистецтва й архітектури, які могутньою енергетикою, що йде з глибини віків, міцно з’єднують сьогодення з минулим і прийдешнім.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь