Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Вогнеборці завітали до професійного ліцею

Дата: 13.04.2018 09:14
Кількість переглядів: 696

11 квітня до Червоноармійського професійного ліцею завітали вогнеборці 27 державної пожежно-рятувальної частини (смт Пулини). Цього дня вони провели з учнями День цивільного захисту.

Через кілька хвилин після прибуття рятувальників у ліцеї оголосили евакуацію всіх, хто знаходився у приміщенні. На щастя, евакуація виявилася навчальною. Таким був задум надзвичайників, аби максимально заінтригувати учнів.

На стадіоні ліцею провідний інспектор Пулинського районного сектору Загурський Роман провів з присутніми пізнавальну бесіду стосовно азів безпечної поведінки. Слухачі дізналися, що потрібно робити в разі виникнення пожежі, як поводити себе у побуті. Також було наголошено про заборону спалювання сухої рослинності у вітряну погоду. Крім того, роз’яснено, що спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, але може перерости у неконтрольоване горіння, знищити будівлі та споруди житлового сектору

Безумовно, більшість присутніх з нетерпінням чекала на те, коли ж рятувальники продемонструють своє спорядження та покажуть на що вони здатні. Перш за все на очах учнів вони ліквідували умовну пожежу. Після цього зібрали всіх навколо пожежного автомобіля, розповіли про спорядження та для ліквідації якої надзвичайної події використовують його. Усі  бажаючі могли одягнути бойове обмундирування та зробити фото на пам'ять.

Кожна така зустріч вогнеборців із підростаючим поколінням залишає позитивний заряд емоцій. Під час подібних заходів вони можуть на власні очі побачити справжніх рятувальників та детальніше ознайомитися з особливостями їхньої непростої роботи. Ті правила безпеки, які учні вивчають в ліцеї, можуть стати їм в нагоді будь-коли. Сьогодні ж вони їх закріпили. Якщо хоча б щось із почутого та побаченого їм запам’яталось, то рятувальникам в майбутньому доведеться ліквідовувати набагато менше надзвичайних подій та ситуацій.

Сергій Довгалюк, начальник 27 ДПРЧ смт Пулини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь