Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Рятувальники закликають не курити у ліжку та подбати про пічне опалення!

Дата: 25.01.2018 08:38
Кількість переглядів: 865

За три тижні нового року на Житомирщині зареєстровано 115 пожеж, на яких загинуло 7 осіб.

Більшість пожеж з початком зими обумовлена недотриманням правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей.

І водночас однією з найпоширеніших причин пожеж зі смертельними наслідками залишається куріння в помешканні цигарок у нетверезому стані, коли людина не здатна контролювати ситуацію. Мабуть, мало хто знає, що температура на поверхні тліючої цигарки при курінні сягає 400 градусів. Цього достатньо, аби за 2-2,5 хвилини загорілися легкозаймисті предмети в момент попадання на них недопалка цигарки. Особливо небезпечно куріння в ліжку, що найчастіше трапляється у стані алкогольного сп’яніння. Тоді врятуватися вдається вкрай рідко. Вдихаючи дим, потерпілі отримують смертельне отруєння чадним газом (оксидом вуглецю), якого найбільше – у продуктах горіння. Він небезпечний тим, що, потрапляючи у кров, викликає кисневе голодування, у людини порушується координація рухів, вона втрачає здатність розмірковувати та бажання рятуватися від небезпеки. При великій концентрації цього газу у крові можлива зупинка дихання. А найстрашніше те, що курці своєю необачністю наражають на небезпеку не тільки власне життя, а й оточуючих.

Тож рятувальники Пулинського районного сектору УДСНС України у Житомирській області вкотре звертаються до усіх мешканців та гостей району з турботою і проханням: неухильно дотримуватися вимог пожежної безпеки в побуті!

Пічне опалення необхідно облаштовувати у відповідності до вимог правил пожежної безпеки, з протипожежною розділкою, що відділяє димар від легкозаймистих дерев’яних конструкцій перекриття. Своєчасно змащуйте тріщини та обов’язково захистіть підлогу перед топковим отвором печі металевим листом. Небезпечно залишати біля печей, що топляться, одяг та легкозаймисті речі і ставити впритул до них ліжка. Частіше навідуйтесь до рідних та сусідів, яким потрібен догляд та допомога – одинокі літні люди потерпають від пожеж частіше.

І найголовніше – якщо ви не можете відмовитися від куріння, не паліть у ліжку! Не піддавайте себе і оточуючих Вас людей смертельній небезпеці від пожеж.

 

 

 

                                                       Пулинський районний сектор

                                                       Управління ДСНС України

                                                       у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь